Dekking woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je allrisk verzekerd. Dat betekent dat vrijwel elke oorzaak van schade is verzekerd, óók als je de schade per ongeluk zelf veroorzaakt. En je bent automatisch voor de juiste waarde verzekerd, dus ook tijdens én na een verbouwing.*

* Ga je verbouwen en kies je (deels) voor een rieten dak? Geef dit door aan Rabobank.

Bijzondere kosten en extra vergoedingen

Deze bijzondere kosten zijn verzekerd met de Interpolis Woonhuisverzekering:

Opruimings- en saneringskosten. Bijvoorbeeld asbest of het opruimen van beschadigde zaken.Kosten om de tuin te herstellen.Kosten om tijdelijk elders te wonen voor max. 1 jaar tot € 25.000.

Je bent ook verzekerd als je je woning tijdelijk verhuurt (bijvoorbeeld via Airbnb) of als je (een deel) van de woning kleinschalig zakelijk gebruikt. Bij kleinschalig zakelijk gebruik mag het verhuurde deel niet groter zijn dan 60 m², mag er geen personeel in loondienst zijn en dien je ingeschreven te zijn bij de KvK.

Laat je je woning repareren of laat je op dezelfde plek dezelfde woning bouwen? Dan betaalt Interpolis de kosten daarvan. In andere gevallen krijg je het verschil tussen de verkoopwaarde voor en na de schade uitgekeerd.

Nu een jaar lang 10% korting op je premie

Nu: 10% korting op je premie

Zorg jij goed voor je huis en je spullen? Met de woonverzekeringen van Interpolis verzeker je schade aan je huis én aan je spullen in en om je huis.

Via de Rabo App kun je 24/7 je verzekeringen afsluiten en aanpassen. Bovendien heb je in de app in één oogopslag het overzicht van al je verzekeringen.

Sluit je een nieuwe inboedelverzekering af? Dan krijg je nu een jaar lang 10% korting op de premie van je inboedelverzekering. Deze korting geldt ook als je het adres van deze verzekering wijzigt vanwege een verhuizing. De actie geldt van 3 mei tot en met 31 oktober 2021. Wil je meer weten? Bekijk dan de actievoorwaarden voor alle details.

Bekijk de Inboedelverzekering
Lees de actievoorwaarden (PDF)

Schade aan...

...de woning, inclusief:

De funderingen.Garages, schuren en bijgebouwen bij de woning.Garageboxen op een ander adres, behalve als je de garagebox zakelijk gebruikt of verhuurt.Terreinafscheidingen, zoals een schutting of muur aan de rand van de tuin.Zaken die in of aan de woning vastzitten, zoals (rol)luiken, lampen én zonnepanelen.Leidingen, installaties en toestellen, zoals cv-installatie, geiser en keukenapparatuur.Bouwmaterialen in de woning, een afgesloten container of bijgebouw.

 

...de tuin:

Onder andere: planten, bomen en struiken, sproei-installaties, verlichting, bestrating, jacuzzi's en zwembaden (en bijbehorende installaties en vaste accessoires), pergola's en de buitenkeuken.

 

...het glas van de woning:

Glas in ramen en deuren.(Kunststof) ruiten.Lichtkoepels, dakramen en dakplaten die licht doorlaten.Glazen douchecabines en vaste wandspiegels.Glazen deuren en glas in deuren.Glas als gevelbekleding of versiering.

Schade door...

brand, ontploffing en elektriciteitstorm en blikseminslag (bij stormschade heb je € 200 eigen risico)water, lekkages en neerslag(poging tot) inbraak, diefstal en vandalismevorsteen andere plotselinge gebeurtenis

Schade aan de tuin
Schade aan je tuin is (onder andere) verzekerd bij brand, blikseminslag, ontploffing, storm, hagel, diefstal en vandalisme.

Dit is niet verzekerd

Hieronder vind je de belangrijkste uitsluitingen. Ga voor een compleet overzicht naar ‘Niet verzekerd’ in de Voorwaarden Woonhuisverzekering (PDF).

Schade door:

 • achterstallig onderhoud van je huis
 • grondwater, een overstroming, aardbeving
 • opzet of grove schuld
 • schade door water of stoom door het gebruik van tuinslangen of vulslangen van een centrale verwarming

Deze woonsituaties kun je niet verzekeren met de Interpolis Woonhuisverzekering:

 • appartement*
 • woonboot met een stalen bak**
 • woning in het buitenland
 • volledige woning die alleen zakelijk wordt gebruikt/li>
 • windmolens
 • strandhuisjes
 • gebouwen op een volkstuinencomplex

* Tip: vraag bij de Vereniging van Eigenaren (VvE) na of er een woonhuisverzekering is afgesloten voor het hele gebouw.
** Interpolis verzekert alleen woonboten met een bak van beton of polyethyleen.

Meer weten over de woonhuisverzekering van Interpolis?

Wil je meer weten over de woonhuisverzekering van Interpolis? Bekijk de voorwaarden en veelgestelde vragen en sluit eenvoudig af via de Rabobank.

Bekijk en sluit af

Veelgestelde vragen bij schade

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Direct schade melden op Interpolis.nl