Samenwonen en uw woonverzekeringen

Uitgebreid verzekerd (blijven)

Verzekeringen afsluiten, wijzigen of beëindigen

U gaat samenwonen: gefeliciteerd! Samenwonen betekent dat er naast verhuizen ook het een en ander moet worden geregeld. Zoals de verzekeringen. Of u nu voor het eerst gaat samenwonen of allebei al een eigen huis hebt. U moet nieuwe verzekeringen afsluiten of uw huidige verzekeringen aanpassen of beëindigen.

(Woon)verzekeringen aanpassen

Als u allebei of een van jullie al een eigen huis heeft, dan lopen er al verzekeringen. Zoals een inboedelverzekering, woonhuisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en misschien een rechtsbijstandverzekering.

Partner bijschrijven op polis
Gaat u samenwonen in uw huis en heeft u al een Interpolis Alles in één Polis®, dan hoeft u alleen uw gezinssamenstelling aan te passen. Het is het makkelijkst om de verzekeringen aan te houden die al op het huis staan waar u samen gaat wonen. Let wel op dat u een eventuele woonhuisverzekering (opstal) pas opzegt als een huis verkocht is.

Uw verzekeringen wijzigen

Samen naar een nieuwe woning
Gaan jullie vanuit jullie eigen woningen samen naar een nieuwe woning verhuizen? Bekijk dan welke verzekeringen het beste passen bij uw nieuwe woonsituatie. Het kan ook zijn dat het afsluiten van nieuwe verzekeringen gunstiger is.

Woonhuis- en Inboedelverzekering van Interpolis

Als u samen een koophuis heeft gekocht, zijn een woonhuisverzekering en een inboedelverzekering belangrijk. Met een koopappartement of een huurhuis heeft u geen eigen woonhuisverzekering nodig (geregeld via VvE of verhuurder), maar wel een inboedelverzekering.

Alle woonverzekeringen op een rij

Woonhuisverzekering (opstalverzekering)
Met de Woonhuisverzekering (opstalverzekering) van Interpolis is uw huis verzekerd tegen schade door water, storm, brand of inbraak. Denk aan schade aan muren, plafonds of het dak. Ook uw tuin, glas, fundering, bijgebouwen en garages zijn meeverzekerd.

Lees meer en bereken uw premie

Inboedelverzekering
Met de Inboedelverzekering van Interpolis verzekert u uw spullen, zoals elektronica, meubels, sieraden en kleding uitgebreid tegen schade door water, storm, brand en inbraak. Ook veranderingen of uitbreidingen aan uw huurhuis zijn automatisch verzekerd. Bijvoorbeeld: een parketvloer, keuken of badkamer, maar ook schilderwerk en behang.

Lees meer en bereken uw premie

Alles over samenwonen en uw bankzaken

Naast de verzekeringen moet u waarschijnlijk nog wel meer regelen voor het samenwonen. Denk aan het aanpassen van de hypotheek of het huurcontract en een gezamenlijke betaal- en spaarrekening. Wij zetten voor u op een rijtje wat voor bankzaken er komen kijken bij samenwonen.

Meer over samenwonen en uw bankzaken

Contact

Rabobank