2021. Seniorweb. .Photo: Allard Willemse

Samenwerking Rabobank en SeniorWeb

Heb je hulp nodig bij het gebruik van je computer of internetbankieren? Dit kan digitaal of bij jou in de buurt. Bekijk de uitleg of volg een cursus via SeniorWeb in samenwerking met Rabobank. Wij helpen je graag op weg om zelfstandig te bankieren.

Wat is SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging die al ruim 27 jaar senioren helpt met de digitale wereld. Of je nu begint met internet en digitale apparaten of al veel weet. Je leest de heldere uitleg stap voor stap op de website. Het is mogelijk mogelijk om telefonisch, via internet of aan huis hulp te krijgen. Ook kan je op een van de 500 leslocaties in Nederland terecht. Zo is er altijd een locatie bij je in de buurt. Je wordt bij SeniorWeb geholpen door kundige vrijwilligers. De lessen zijn in kleine groepen en op veel plekken kan je ook één op één les krijgen of een inloopspreekuur bezoeken.

Lid worden van SeniorWeb met korting

SeniorWeb heeft een speciale actie voor leden van Rabobank. Word nu lid en ontvang € 5,- korting. In 2024 betaal je maar € 33 in plaats van € 38. Ook ontvang je het boek "Veilig en vertrouwd online" en een pasbeschermer cadeau.

Samenwerken aan digitale zelfredzaamheid van ouderen

Rabobank en SeniorWeb werken al sinds de start van SeniorWeb samen met als doel de digitale wereld begrijpelijker te maken. Zodat iedereen het gemak en plezier van computer en internet kan ervaren.

Er is nog steeds een grote groep senioren die niet digitaal vaardig is of ondersteuning nodig heeft bij het onwikkelen van digitale vaardigheden. De vrijwilligers van SeniorWeb geven daarom in samenwerking met Rabobank workshops over veilig internetbankieren en mobielbankieren. Op deze manier hebben we al duizenden mensen geholpen om wegwijs te worden in de digitale samenleving.

Workshops

We verzorgen workshops voor groepen die moeite hebben met het regelen van hun bankzaken, of hier meer over willen leren. In de workshops word je stap voor stap meegenomen in hoe je kunt internetbankieren. Ook het controleren van je saldo op tablet of mobiel en een betaling doen komen aan bod. We bespreken ook hoe je de Rabo app downloadt of een nieuwe bankpas aanvraagt.

Het bijzondere aan de workshops van SeniorWeb is dat ze gegeven worden voor en door leeftijdsgenoten. Dit zijn vrijwilligers die goed bekend zijn met het gebruik van de computer, de tablet en de smartphone. De workshops vinden plaats in een lokale Rabobank of in een SeniorWeb leslocatie, met lesmateriaal dat is afgestemd op de praktijk.

Presentaties

Naast deze workshop met SeniorWeb geeft Rabobank ook presentaties 'Samen Bankieren' aan groepen klanten. Deze presentatie gaat over de basis van veilig (internet)bankieren. Bijvoorbeeld hoe iemand anders je kan helpen met je bankzaken of nieuwe betaalmogelijkheden. Ook maak je kennis met de mogelijkheden van online bankieren.

Wil je een workshop volgen of wil je een presentatie aanvragen voor een groep mensen? Neem dan contact op met een Rabobankvestiging of bel ons dan op 088 722 66 00. We zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

phone

Hulp nodig?