Zakelijke creditcard

 • Wereldwijd contactloos betalen
 • Ruime verzekeringsdekking
 • Extra kaart voor medewerkers
 • Kosten fiscaal aftrekbaar

Met uw zakelijke Rabo CreditCard kunt u veilig betalen en geld opnemen. Dit kan in binnen- en buitenland, overal waar u het Mastercard-logo ziet. Ook heeft u een helder inzicht in uw zakelijke transacties, zodat uw administratie u minder moeite kost.

Creditcard in het buitenland

De zakelijke Rabo CreditCard wordt op meer dan 36 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd. Gebruik uw creditcard bijvoorbeeld bij een reservering van een huurauto of een telefonische betaling. Daarnaast profiteert u van dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening en eigen risico autohuur in het buitenland. De aankoopverzekering vergoedt ook de kosten van reparatie- of vervanging.

Onderscheid zakelijke en persoonlijke uitgaven

Het kan lastig zijn onderscheid te maken tussen zakelijke en privé-uitgaven. Met de zakelijke creditcard heeft u overzichtelijk inzicht in uw zakelijke transacties. Dat bespaart u tijd bij de btw-aangifte en de boekhouding.

Dip & Go

Bij parkeergarages of tolwegen kunt u steeds vaker betalen zonder pincode. Deze mogelijkheid noemen we dip & go en is standaard bij elke Rabo CreditCard.

Contactloos betalen

De contactloze Rabo CreditCard herkent u aan het contactloos-logo. Hiermee kunt u kleine én grote bedragen contactloos betalen. De zakelijke Rabo CreditCard biedt snelheid en gemak aan ondernemers. Zo bespaart u tijd, die u gewoon aan uw onderneming kunt besteden.

Aandachtspunten

 • U kunt de Rabo CreditCard als aanvulling op uw zakelijke rekening aanvragen.
 • In het transactieoverzicht in Rabo Online Bankieren en in de Rabo Bankieren App ziet u welke bedragen nog openstaan of gereserveerd zijn op uw creditcard. Openstaande bedragen zijn betalingen die nog niet zijn afgeschreven van uw betaalrekening.
 • Activeer uw Rabo CreditCard voor gebruik met uw eigen Rabo WereldPas en een Rabo Scanner. Als u geen Rabo WereldPas heeft dan kan een wettelijk vertegenwoordiger van uw organisatie de creditcard activeren.
 • Houd uw pincode altijd geheim en geef deze nooit door aan een ander. Ook niet aan de Rabobank. Wij vragen nooit naar uw persoonlijke codes.

Voordelen creditcard

 • Extra creditcard voor medewerkers
 • Kosten creditcard fiscaal aftrekbaar
 • Ook voor contactloze betalingen en dip & go
 • Betaal veilig online via MasterCard SecureCode
 • Vorder BTW terug van aankopen in het buitenland
 • Na goedkeuring aanvraag binnen 5 werkdagen in huis
 • Zelf de bestedingslimiet per creditcard instellen tot € 10.000
 • Automatische afschrijving van betaalrekening aan het eind van de maand
 • Profiteer van Priceless Specials (kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales)
 • Bijna al uw (online) aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging
 • Ook dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening, ongeoorloofd gebruik, eigen risico autohuur in het buitenland

Kosten Rabo CreditCard

De Rabo CreditCard kost € 2,75 per maand. U kunt de zakelijke creditcard als aanvulling op uw zakelijke rekening aanvragen. De kosten van de Rabo CreditCard zijn fiscaal aftrekbaar.

Kosten per transactie

In onderstaand schema ziet u de kosten per transactie.


Geldautomaat* € 4,50 per opname **
Betaalautomaat geen transactiekosten **
Contante opname aan de balie *** 3% van het opnamebedrag
Rekeningafschrift digitaal in Rabo Internetbankieren en/of op papier

* Bij een geldopname in het buitenland kan de desbetreffende bank extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de geldautomaat.
**+ 2,0% koersopslag bij opname/betalen vreemde valuta
*** Dit is niet bij elke bank mogelijk

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Dit product valt onder het Rabo Startersvoordeel. Met het Rabo Startersvoordeel kunt u dit product kosteloos uitproberen zolang uw Startersvoordeel loopt.

Het Rabo Startersvoordeel

Hoe veilig is mijn creditcard?

Uw online betaling met de Rabo CreditCard is extra veilig met de MasterCard SecureCode. Hiermee zet u met de Rabo Scanner en pincode een digitale handtekening onder internetaankopen. De MasterCard SecureCode is wereldwijd ingevoerd en geldt ook voor internationale websites. Gebruikt u uw Rabo CreditCard in het buitenland om online bijvoorbeeld vluchten of hotels te boeken? Neem dan altijd uw Rabo Scanner mee. U kunt gebruikmaken van deze service in webwinkels met het logo van MasterCard SecureCode.

Betaalt u niet met de Rabo Scanner, dan kan om uw cvc-code gevraagd worden. Wees ervan bewust dat een online betaling dan minder veilig kan zijn.

Contactloos betalen met mijn creditcard, hoe werkt dat?

Om een eerste contactloze transactie te kunnen doen, moet u eerst een contactrijke transactie hebben gedaan. Net als bij andere transactiesoorten worden ook uw contactloze creditcardtransacties gecontroleerd op mogelijk misbruik.

Hoe kan ik mijn transacties online inzien?

In Rabo Internetbankieren (Professional) en via mobiel bankieren kunnen rekeninghouders de transacties en detailinformatie van de zakelijke creditcard raadplegen.

Hoe kan ik mijn creditcard activeren?

Activeer uw Rabo CreditCard voor gebruik met uw eigen Rabo WereldPas en een Rabo Scanner. Als u geen Rabo WereldPas heeft dan kan een wettelijk vertegenwoordiger van uw organisatie de creditcard activeren.

Rabo CreditCard activeren

Wat is dip & go?

Dip & go is het betalen zonder pincode bij parkeergarages en tolwegen. Deze mogelijkheid noemen we dip & go en is standaard bij elke Rabo CreditCard.

Wat is het verschil tussen een bankpas en een creditcard?

Rabo WereldPas

 • Betalen binnen Europa, geld opnemen in de hele wereld
 • Online betalen via iDeal
 • Vooral geaccepteerd door Nederlandse websites
 • Betalen binnen beschikbaar tegoed op betaalrekening

Rabo CreditCard

 • Betalen, reserveren en geld opnemen over de gehele wereld
 • Online betalen via MasterCard
 • Geaccepteerd door websites over de hele wereld
 • Eind van de maand afschrijving van betaalrekening

Hoe kan ik het maandelijkse rekeningoverzicht op papier ontvangen?

Dit kunt u dit eenvoudig zelf instellen via Rabo Internetbankieren. Als u dat voor de vijftiende van de maand doorgeeft, dan ontvangt u het eerstvolgende rekeningoverzicht ook op papier. Dit overzicht is gratis.

Ik ontvang graag het creditcardrekeningoverzicht ook op papier

Ik wil een extra creditcard aanvragen, kan dit?

Wilt u een extra Rabo CeditCard aanvragen voor bijvoorbeeld uw medewerker? Dat kan, want bij Rabobank kunt u meerdere creditcards aanvragen met een maximum van 999 exemplaren. Er kan echter één creditcard per aanvraag besteld worden. Het aanvragen van een extra creditcard kunt u gewoon met hetzelfde aanvraagformulier doen.

Hoeveel kan ik betalen met de creditcard, wat is de limiet?

Naast de bestedingslimiet hanteert de Rabobank transactie- en daglimieten. De transactielimiet is het maximale bedrag dat u per transactie kunt betalen of opnemen. De daglimiet is het maximale bedrag dat u per dag bij een geldautomaat of aan de balie kunt opnemen. Er moet wel voldoende bestedingsruimte beschikbaar zijn om een transactie te kunnen doen.

Transactielimiet Daglimiet
Geld opnemen bij geldautomaat € 750 € 750
Geld opnemen bij balie* € 1.000 € 1.000
Betalen met creditcard € 50.000 n.v.t.

*Dit is niet bij elke bank mogelijk

LET OP: In de praktijk betekent dit dat u bij een betaling met uw creditcard eerder tegen uw bestedingslimiet aanloopt dan tegen de transactielimiet.

Wat zijn de Priceless Specials waar ik van kan profiteren?

U kunt met uw Rabo CreditCard gebruikmaken van Priceless Specials. Dat zijn bijzondere kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales van MasterCard. U vindt de acties van de lopende maand op de website Pricelessspecials.nl. Daarnaast profiteert u het hele jaar van doorlopende specials die MasterCard organiseert in samenwerking met UEFA Champions League, festivalorganisator SFX en Disney.

Lees meer over Priceless Specials

Hoe werkt de BTW Teruggaaf Service?

Met de BTW Teruggaaf Service vordert u de BTW terug van aankopen in het buitenland met uw Rabo CreditCard. Deze service wordt mogelijk gemaakt door MasterCard en uitgevoerd door Meridian. Meridian keert de teruggevorderde BTW rechtstreeks aan u uit op uw betaalrekening, na inhouding van een bemiddelingsprovisie. U kunt zich op de website van Meridian registreren voor de BTW Teruggaaf Service.

Registreer op de website van Meridian Global Services

Ik denk dat er sprake is van fraude, diefstal over verlies. Wat moet ik doen?

Controleer regelmatig uw transactieoverzicht op ongeoorloofd gebruik. Neem bij ongeoorloofd gebruik, diefstal of verlies contact op met de Rabo Service Desk: (088) 7 226 777 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Wanneer de Rabobank het vermoeden heeft van ongeoorloofd gebruik, nemen wij contact op met de rekeninghouder.

Kan ik een voorschot van extra cashgeld aanvragen bij diefstal of verlies?

Als u door bijvoorbeeld diefstal, verlies, defect of inslikken door een geldautomaat uw Rabo CreditCard niet meer kunt gebruiken, kan Interhelp u extra cashgeld verstrekken (Emergency Cash). Dit is een voorschot van maximaal € 5.000. Neem hiervoor in Nederland contact op met uw lokale bank. Bent u in het buitenland? Bel dan Interhelp (088) 7 226 767 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Ben ik beschermd bij het aanschaffen van (online) aankopen?

Met Rabo CreditCard zijn bijna al uw (online) aankopen 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dat geldt ook voor uw aankopen die u in het buitenland heeft gedaan. Daarnaast profiteert u van dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening en eigen risico autohuur in het buitenland. De aankoopverzekering vergoedt ook de kosten van reparatie- of vervanging. Als u een beroep op een van de verzekeringen wilt doen, neem dan contact op met de verzekeraar via: (010) 289 35 45. Bij onvolledige levering of uitblijven van een levering na een online aankoop heeft de kaarthouder het recht om het geïncasseerde bedrag terug te vragen. Neem hiervoor contact op met de Rabo Service Desk: (088) 7 226 777.

Contact

Rabobank