Heb je verschillende vestigingen of dochterondernemingen in binnen- en/of buitenland en heb je daardoor meerdere rekeningen? Met Cash Pooling benut je het saldi van die rekeningen optimaal.

Verbeter de inzet van je liquiditeiten. Concentreer automatisch saldi op je hoofdrekening. Zuiver negatieve saldi aan vanaf je hoofdrekening. Verklein je financieringsbehoefte.
Vraag een adviesgesprek aan

Saldi van meerdere rekeningen optimaal benutten

Als bedrijf met meerdere vestigingen of dochterondernemingen in binnen- en/of buitenland heb je vaak meerdere rekeningen. Dan is het belangrijk je geldstromen goed te managen. Zo kun je jouw liquiditeiten optimaal inzetten en je financieringsbehoefte verkleinen. Met Cash Pooling beheer je automatisch je saldi van je rekeningen bij de Rabobank en bij andere banken. Je adviseur vertelt je er graag meer over.

Cash Concentration

Bij Cash Concentration worden saldi op meerdere rekeningen automatisch geconcentreerd op één hoofdrekening en/of aangezuiverd vanaf de hoofdrekening. Daardoor betaal je minder debetrente en kun je meer uit je creditgelden halen. Je bepaalt zelf welk bedrag er op de rekening(en) moet blijven staan.

Cash Concentration in 1 minuuut

De twee vormen van Cash Concentration

Target Balancing
Bij Target Balancing wordt het (boek)saldo op de subrekeningen teruggebracht tot een vooraf bepaald bedrag, het Target. Je bepaalt zelf hoe vaak dit gebeurt: dagelijks, wekelijks of maandelijks. Je kunt ook zelf een ondergrens bepalen voor het over te boeken bedrag, zodat je niet hele kleine bedragen overboekt. Target Balancing is mogelijk met rekeningen in binnen- en buitenland en met rekeningen van de Rabobank en rekeningen van andere banken. Je hoofdrekening moet wel een Nederlandse Rabobank-rekening zijn.

Bij Target Balancing is er dagelijks voldoende saldo aanwezig op de subrekening. Je lokale vestiging houdt zo voldoende autonomie en verantwoordelijkheid. En je verbetert tegelijkertijd toch de inzet van je liquiditeiten.

Zero Balancing
Bij Zero Balancing wordt aan het einde van elke dag het volledige saldo valutair neutraal van je subrekeningen automatisch overgeboekt naar je hoofdrekening. Zero Balancing is alleen mogelijk met Rabobank-rekeningen binnen Nederland.

Bij Zero Balancing heb je lagere rentekosten, hogere renteopbrengsten en meer overzicht over je liquiditeiten.

Saldocompensatie

Bij Saldocompensatie worden de liquiditeiten niet fysiek verplaatst, maar fictief gesaldeerd. Het geld blijft op de subrekeningen staan, maar voor de fiattering van betalingen worden ze beschouwd als één geheel. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met je adviseur van de Rabobank.

Productdetails

Aandachtspunten

Cash Pooling kan fiscale en juridische gevolgen hebben. Laat je hierover informeren door je fiscalist en/of jurist.

Vallen bij Cash Concentration rekeningen onder verschillende juridische entiteiten, dan is het nodig om een Intercompany Loan Administration op te zetten. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.

Kosten

De kosten voor Cash Pooling bestaan uit een eenmalige start fee en maandelijkse kosten per rekening.

Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Brochure Cash Pooling (PDF)

Adviesgesprek aanvragen

Zelf regelen & Contact