Ondernemer in zijn zaak

Geen klanten over de vloer: omzet draaien als je bedrijf niet volledig open kan

Ondernemen is momenteel een behoorlijke uitdaging. Het vergt creativiteit en flexibiliteit om in deze tijd tóch omzet te draaien. Take aways, thuisbezorgservices en nieuwe webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Wil jij ook slim inspelen op de huidige situatie? Wij helpen je graag op weg.

Ondernemer achter een laptop met webshop

Zorg dat je online bent

Door de lockdown stijgt het aantal internetverkopen flink. Als ondernemer is het daarom van belang een goede website of webshop te hebben. Zo kunnen je klanten je makkelijk online vinden en kunnen je verkopen doorgaan als je winkel niet (volledig) open kan blijven. Rabobank werkt samen met een aantal partners die voor jou een professionele website of webshop kunnen maken, waar de betaaloplossingen van Rabobank in geïntegreerd zijn. Maak gebruik van het aanbod van Pagewize, Logivert, Myshop, Lightspeed of CCVshop.

Maak het je klant zo makkelijk mogelijk

Zodra ze in je webshop zijn, wil je het je klanten natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. Met Rabo OnlineKassa zorg je ervoor dat je klanten eenvoudig en snel hun bestelling kunnen betalen. Jij kiest welke online betaalmethodes je wilt koppelen aan je webshop, zoals bijvoorbeeld iDEAL, AfterPay of betalen met creditcard. Zo kunnen je klanten snel, makkelijk én veilig online betalen. En jij hebt je geld de volgende dag al op je rekening.

SmartPin

Stap over op afhalen of bezorgen

Op dit moment is het voor de meeste ondernemers niet mogelijk klanten in hun zaak te ontvangen. Veel van hen zijn daarom overgestapt op take away of bezorgen. Ben jij dit ook van plan? Natuurlijk wil je dan het liefst vóór de bezorging weten of er al betaald is. In dat geval is Rabo Betaalverzoek een uitkomst. Hiermee stuur je vanuit de Rabo App vooraf eenvoudig een betaallink via sms of WhatsApp naar de klant. Die kan direct afrekenen. Zo krijg je sneller betaald en hoef je niet meer achter je geld aan.

Download gratis het e-book "sterker uit de coronacrisis"

Laat klanten altijd en overal pinnen

Sommige klanten betalen liever pas bij het afhalen of aan de deur bij bezorging. Ook dat is geen enkel probleem. Met Rabo SmartPin maak je van je smartphone in een handomdraai een mobiel pinapparaat. Zo laat je jouw klanten altijd en overal pinnen. En heb je al een pinapparaat, maar wil je uitbreiden? Denk dan na over het huren of kopen van extra pinapparaten. Voor elke ondernemer bieden wij een passend product. We leggen je graag de verschillen tussen onze pinoplossingen uit.