Je wilt veel vrijheid en de mogelijkheid om iDEAL te integreren in jouw webwinkel of eigen online kassa. Daarnaast ontvang je veel betalingen in je webwinkel. Dan is Rabo iDEAL Professional ideaal.

Meest gebruikte online betaalmethode van Nederland. iDEAL voor jouw bestaande online kassa. De betaling snel op je rekening. 99,9% van de tijd storingsvrij

iDEAL

Je wilt veel vrijheid en de mogelijkheid om iDEAL te integreren in jouw webwinkel of eigen online kassa. Daarnaast ontvang je veel betalingen in je webwinkel. Dan is Rabo iDEAL Professional ideaal. Rabo iDEAL Professional is naadloos te integreren in jouw webwinkel. Zo kun je jouw klant direct laten betalen met iDEAL via je eigen veilige internetbankieren- of mobielbankierenomgeving. Voor een online kassa die meerdere betaalmethoden ondersteunt, kies je Rabo OmniKassa.

Nieuw dashboard iDEAL in 2020

Het platform voor iDEAL wijzigt dit jaar. Na de overgang zie je een nieuw en verbeterd dashboard. Meer informatie over wat dit voor jou betekent en welke actie je eventueel moet ondernemen, ontvang je ruim voor de migratie.

Rabo iDEAL Professional

Lees alles over de kenmerken, kosten en voorwaarden van Rabo iDEAL Professional.

Kenmerken
Automatische online orderafhandeling mogelijk door naadloze integratie met jouw webwinkelSnel beschikking over het geldInzicht in de transacties via het iDEAL Dashboard

Jouw klanten kunnen betalen via iDEAL als zij gebruikmaken van internetbankieren of mobielbankieren bij één van de aangesloten banken: Rabobank, ABN Amro, ING, SNS Bank, Triodos Bank, Van Lanschot bankiers, Regio bank, ASN Bank en KNAB.

Rabo iDEAL Professional interessant voor jou?

Je ontvangt veel betalingen in je webwinkelJe wilt veel vrijheid en mogelijkheden om iDEAL te integreren in jouw webwinkel of eigen online kassa*

*Als je Rabo iDEAL Professional zelf wilt integreren in je webwinkel, dan heb je hiervoor veel technische kennis nodig. Heb je al een webwinkel of kassa, dan kun je in veel gevallen gebruikmaken van de standaard koppeling met Rabo iDEAL Professional die de leveranciers van deze pakketten al hebben gemaakt. Heb je een beperkt aantal iDEAL transacties en wil je meerdere betaalmethoden aanbieden? Kies dan voor de Rabo OmniKassa.

Hoe werkt het?
Jouw klanten klikken op de betaalknop in je webwinkel.Zij selecteren de eigen bank en Rabo iDEAL Professional leidt hen direct naar de inlogpagina van de eigen internetbankieren omgeving. Als jouw klant gebruikmaakt van een mobiele telefoon of tablet, dan wordt er een koppeling gemaakt met de eigen mobielbankieren-app.Na het inloggen zijn alle betaalgegevens al ingevuld. Daardoor kunnen jouw klanten direct de betaling goedkeuren en is de kans op fouten klein.Na een succesvolle betaling krijgt je direct automatisch een betaalbevestiging. Hierdoor is automatische orderafhandeling mogelijkDe betaling wordt als een losse transactie op jouw rekening bijgeschreven. Maak je gebruik van Rabo Corporate Connect, dan worden alle betalingen als één bedrag op jouw rekening bijgeschreven.De specificatie van jouw iDEAL-transacties vind je in het iDEAL dashboard.
Van aanvraag naar gebruik

1. Online aanvragen

Je kunt Rabo iDEAL Professional online aanvragen via ideal.rabobank.nl. Wij beoordelen binnen enkele dagen jouw aanvraag. Daarbij kijken we onder meer of jouw bedrijfsactiviteiten en situatie aansluiten bij iDEAL Professional. Na goedkeuring ontvang je de overeenkomst. Zodra wij deze getekend retour hebben, is de overeenkomst gesloten.

Online aanvragen

2. Integreren

Het installeren van Rabo iDEAL Professional vereist veel technische kennis. Wij helpen je op weg met een uitgebreide handleiding. In veel gevallen kun je gebruikmaken van standaard modules die jouw webwinkel of kassaleverancier levert. Je kunt ook gebruikmaken van standaard plug-ins.

Van aanvraag naar gebruik

3. Testen

Voordat je iDEAL Professional kunt gebruiken, dien je een aantal testtransacties succesvol uit te voeren en af te vinken op de checklist in de productieomgeving. Zo weet je of de koppeling met jouw webwinkel is geslaagd. Zodra wij het getekende contract van je hebben ontvangen en je succesvol testtransacties hebt voltooid, kun je Rabo iDEAL Professional in gebruik nemen.

4. Gebruiken

Je kunt nu Rabo iDEAL Professional gebruiken in jouw webwinkel. Je krijgt een betaling binnen één of twee werkdagen op jouw rekening gestort: dit is afhankelijk van het tijdstip van de betaling en van de bank van de betaler. Een online overzicht van de transacties vind je in het dashboard.

Van aanvraag naar gebruik

Ga naar de supportpagina voor ondersteuning bij installatie en gebruik

Aandachtspunten
Voor Rabo iDEAL Professional heb je een zakelijke rekening van de Rabobank nodig.Na jouw aanvraag duurt het ongeveer vijftien dagen voordat je Rabo iDEAL Professional kunt gebruiken.De beschikbaarheid van iDEAL als betaalmethode hangt voor een deel af van de bank van jouw klant.iDEAL is momenteel alleen beschikbaar voor klanten met een Nederlandse betaalrekening bij een van de deelnemende banken.De boeking is op de rekening van jouw klant zichtbaar als SCT, met kenmerk iDE. Je kunt meerdere eigen webwinkels onderbrengen in één Rabo iDEAL Professional contract.Uitgebreide informatie over certificaten vind je in de iDEAL handleiding.Wijzigingen zoals een andere handelsnaam of een contactpersoon kun je eenvoudig zelf via het dashboard aanvragen.Terugboekingen kun je regelen via Rabo Corporate Connect of Rabo Internetbankieren Pro. De gegevens die daarvoor nodig zijn kun je exporteren uit het dashboard in de vorm van een bestand.
Kosten
Entreekosten€ 100,00 (eenmalig)
Abonnementskosten€ 20,00 per maand
Transactiekosten€ 0,25 per transactie

De actuele tarieven van Rabo iDEAL Professional vind je ook in de brochure tarieven zakelijk betalingsverkeer.

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Voorwaarden

Rabo iDEAL Professional Support

Bekijk de uitgebreide handleidingen over het gebruik en de installatie van Rabo iDEAL Professional waarin staat hoe jij Rabo iDEAL Professional in jouw webwinkel integreert.

Ga naar de supportpagina

Zelf regelen & Contact