Rabo iDEAL Professional

Je wilt veel vrijheid en de mogelijkheid om iDEAL te integreren in jouw webwinkel of eigen online kassa. Daarnaast ontvang je veel betalingen in je webwinkel. Dan is Rabo iDEAL Professional ideaal.

Meest gebruikte online betaalmethode van Nederland
iDEAL voor jouw bestaande online kassa
De betaling snel op je rekening

Rabo iDEAL Professional

Je wilt veel vrijheid en de mogelijkheid om iDEAL te integreren in jouw webwinkel of eigen online kassa. Daarnaast ontvang je veel betalingen in je webwinkel. Dan is Rabo iDEAL Professional ideaal. Rabo iDEAL Professional is naadloos te integreren in jouw webwinkel. Zo kun je jouw klant direct laten betalen met iDEAL via je eigen veilige internetbankieren- of mobielbankierenomgeving.

Voor een online kassa die meerdere betaalmethoden ondersteunt, kies je Rabo Smart Pay.

Rabo iDEAL Professional Support

Bekijk de uitgebreide handleidingen over het gebruik en de installatie van Rabo iDEAL Professional waarin staat hoe jij Rabo iDEAL Professional in jouw webwinkel integreert.

iDEAL gaat veranderen

Waarom verandert iDEAL?

De manier waarop klanten online kopen en betalen is de afgelopen jaren flink veranderd. Steeds vaker kopen klanten mobiel en wordt een gemakkelijk bestel- en betaalproces belangrijker dan ooit. Daarom verandert iDEAL. Zo blijft iDEAL ook in de toekomst het de makkelijkste en meest vertrouwde betaaloplossing. Op dit moment wordt er gewerkt aan deze veranderingen. In 2023 kunnen klanten gebruik maken van de voordelen van deze aanpassingen.

Wat verandert er voor jou als ondernemer?

Heb jij een iDEAL Professional-contract bij Rabobank? Dan heeft dit mogelijk impact op jouw huidige integratie. Begin 2023 vertellen we je meer over de veranderingen en de mogelijke migratie. Deze migratie staat gepland voor 2023.

Wat is er nieuw?

Het nieuwe iDEAL heeft een sneller betaalproces en nieuwe iDEAL-diensten. In de toekomst komen daar nieuwe betaalmogelijkheden bij, zoals one-click-betalingen en herhaalbetalingen.

Bij het nieuwe iDEAL draait het om de betalers en hun betaalvoorkeuren. In het iDEAL-profiel via hun eigen bank geven ze nu eenvoudig hun voorkeursrekening en bezorggegevens op. De belangrijkste onderdelen van het nieuwe iDEAL zijn:

Nieuwe technieken gebaseerd op een centrale infrastructuur en API’s
Voor ondernemers wordt het eenvoudiger om iDEAL aan te bieden, omdat de bankkeuze wordt overgenomen door de iDEAL-betaalpagina. Ook kan er door de aanpassing sneller worden ingespeeld op veranderingen in betaalgedrag en nieuwe wensen uit de markt.
iDEAL Snel Betalen; sneller betalen en meer gebruiksgemak
Een klant kan in het iDEAL-profiel een voorkeursrekening opgeven. Bij het betalen wordt de klant herkend en direct doorgeleid naar de eigen bankomgeving om de betaling goed te keuren. Dit zorgt voor een efficiëntere transactie.
iDEAL Snel bestellen: bestellen én betalen in 1 stap
Tijdens het betalen kan de klant ook direct de bezorggegevens uit zijn iDEAL-profiel delen met de verkoper. Een soepeler proces met meer gemak voor de klant.

Rabo iDEAL Professional

Lees alles over de kenmerken, kosten en voorwaarden van Rabo iDEAL Professional.

Klaar om Rabo iDEAL Professional te integreren in jouw webwinkel of eigen online kassa?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer