Rabo iDEAL Professional

Ontdek de voordelen van het vernieuwde iDEAL voor jou en je klant:

Klanten eenvoudiger laten overboekenMaak het je klanten makkelijker met ‘Snel bestellen'Simpel te integreren als betaaloplossing

iDEAL wordt vernieuwd per 1 juni 2023

Vanaf 1 juni 2023 bieden we het vernieuwde iDEAL aan voor nieuwe én bestaande klanten. Dus contracten die afgesloten worden vanaf 1 juni maken standaard gebruik van Rabo iDEAL Professional.

Let op! Sluit je een Rabo iDEAL Professional contract af voor 1 juni 2023? Houd er rekening mee dat je dan na 1 juni 2023 moet migreren naar de nieuwe versie van iDEAL. Heb je al een iDEAL-koppeling en wil je overstappen naar het vernieuwde iDEAL? Kijk dan op onze supportpagina.

De voordelen van het vernieuwde iDEAL

Met het vernieuwde iDEAL bied je ‘Snel betalen’ of ‘Snel bestellen’ voor je klanten aan. Bij ‘Snel betalen’ worden bankgegevens alvast ingevuld voor de klant op basis van een iDEAL-profiel. Met ‘Snel bestellen’ kunnen je klanten met 1 druk op de knop via je productpagina gelijk afrekenen. Hierdoor is het check-out-proces korter en dus een stuk sneller.

Goed om te weten: klanten hebben altijd de keuze of ze gebruik willen maken van deze opties en behouden zo zelf controle over hun persoonlijke gegevens.

Meer gebruiksgemak met iDEAL-profiel

Klanten slaan in een persoonlijk iDEAL-profiel hun voorkeursrekening op. Bij het overboeken worden je klanten direct herkend en doorgeleid naar hun eigen bankomgeving. Vanuit hier is een overboeking direct goed te keuren. Snel en eenvoudig!

Hoe werkt ‘Snel betalen’ voor je klanten?

Via een iDEAL-profiel bewaren je klanten hun voorkeursrekening eenmalig en geven ze toestemming om deze betaalrekening alvast in te vullen voor de check-out. Dit werkt via klantherkenning of op de iDEAL-betaalpagina met een cookie. Doet je klant een iDEAL-overboeking via laptop of desktop? Dan ontvangen klanten een betaalverzoek op de smartphone via een pushbericht voor goedkeuring om de betaling af te ronden. Doen je klanten een aankoop via hun smartphone? Dan worden ze meteen doorgeleid naar de betaalapp van hun bank waar de betaling al klaar staat.

Hoe werkt ‘Snel betalen’ en klantherkenning voor je?

Als je veel klanten met een account hebt, dan kun je deze klanten ‘Snel betalen’ op basis van klantherkenning aanbieden. Klanten geven 1 keer toestemming op de iDEAL-betaalpagina om herkend te worden bij je webshop. Vervolgens ontvang je voor elke klant een token van iDEAL. Terugkerende klanten die willen afrekenen? Ze hoeven dan alleen de voorkeursrekening op te vragen bij iDEAL en dan wordt deze getoond tijdens de check-out. Via de computer kunnen klanten op de iDEAL-betaalknop drukken. Ze ontvangen dan direct een betaalverzoek op de smartphone via een pushbericht en deze moet alleen nog goedgekeurd worden in de betaalapp van hun bank. Doen klanten een aankoop via hun smartphone? Zij worden meteen doorgeleid naar de betaalapp van hun bank waar de betaling al klaar staat.

Snel bestellen: bestellen én betalen in 1 stap

Tijdens het overboeken kunnen klanten ook direct bezorggegevens via hun iDEAL-profiel delen met je. Net zo makkelijk!

Wat is ‘Snel bestellen’?

Met de ‘Snel bestellen’-knop kunnen klanten sneller afrekenen, omdat de bezorggegevens tegelijk met de iDEAL-overboeking worden gedeeld. Je klanten hoeven dus niet meer handmatig adressen in te vullen.

Hoe werkt ‘Snel bestellen’ voor je klanten?

Klanten maken een iDEAL-profiel aan met de benodigde gegevens, via de app of desktopsite. Bij deelnemende webshops klikken klanten op de ‘Snel bestellen’-knop. iDEAL toont de opgeslagen bezorggegevens en deelt deze na de betaling met je. Het bestel- en betaalproces wordt hiermee korter.

Hoe werkt ‘Snel bestellen’ voor je?

Je voegt de ‘Snel bestellen’-knop toe op de productpagina van je webshop of bij het winkelmandje. Het is van belang dat je in je administratie de bezorggegevens en de overboeking aan de bestelling toevoegt. Klanten kiezen in de webshop tijdens de check-out voor ‘Snel bestellen’ en controleren daarna bezorggegevens via iDEAL. Zodra de klanten de overboeking goedkeuren, ontvang je de klantgegevens van iDEAL.

Het vernieuwde iDEAL zal in de toekomst meer betaalmogelijkheden toevoegen, zoals one-click-betalingen en herhaalbetalingen.

Rabo iDEAL Professional Support

Heb je vragen over het gebruik of de migratie? Op onze supportpagina vind je uitgebreide handleidingen over de migratie naar het vernieuwde iDEAL, het gebruik en de installatie van Rabo iDEAL Professional.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer