Ben je aannemer, heb je een uitzendbureau of detacheer je personeel op de Nederlandse markt? Met de g-rekening betaal je eenvoudig de loonheffingen en/of de BTW aan de Belastingdienst.

Geblokkeerde rekening voor betalingen aan de Belastingdienst. Speciaal voor aannemers, uitzendbureaus en detacheerders. Online inzien via Rabo Onlinebankieren.
Vraag een g-rekening aan via belastingdienst.nl

Een g-rekening voor betaling van loonheffingen en/of BTW

Als je een aannemer bent, een uitzendbureau hebt of personeel detacheert op de Nederlandse markt, mag degene die je personeel inhuurt (de inlener) de verschuldigde loonheffingen en/of BTW overboeken op jouw g-rekening. De inlener is daarmee niet meer aansprakelijk voor de betaling van de loonheffingen en/of BTW. Jij betaalt de loonheffingen en/of BTW via je g-rekening aan de Belastingdienst.

De g-rekening is een geblokkeerde zakelijke rekening. Je mag de rekening alleen gebruiken voor het betalen van loonheffingen en/of BTW.

Je bepaalt samen met de inlener van jouw personeel of je een g-rekening gebruikt. Maak hierover samen afspraken.

Betalingen doen met de g-rekening

Het overboeken van bedragen kan alleen via een (spoed-)overboeking in Rabo Onlinebankieren of via een overschrijvingsformulier. Alle andere overboekingen (zoals een periodieke overboeking en acceptgiro’s) worden afgekeurd.

Je herkent een g-rekening aan het bankrekeningnummer. Op de 9e, 10e en 11e positie bestaat het g-rekeningnummer altijd uit ‘099’.

G-rekening openen

Wil je een g-rekening openen? Volg dan de volgende stappen:

Sluit een g-rekeningovereenkomst af met de Belastingdienst. Dit kun je regelen via de belastingtelefoon (0800-0543) of via de website van de Belastingdienst.

Vraag een g-rekening aan via belastingdienst.nl

Open een g-rekening bij de Rabobank. Je hebt hiervoor een zakelijke rekening nodig van de Rabobank en een door jou en de Belastingdienst ondertekende g-rekeningovereenkomst. Maak een afspraak met jouw Rabobank.
Neem contact op

De g-rekening mag op naam staan van:

een natuurlijk persoon, bijvoorbeeld een eigenaar van een eenmanszaak of vennoot van een V.O.F.een rechtspersoon, bijvoorbeeld een BV of stichting.

De g-rekening mag niet op naam staan van:

een ZZP'er, met uitzondering van ondernemers in de confectiebranche.

Productdetails g-rekening

Rentetarieven

Op de zakelijke rekening geldt een negatieve creditrente voor hogere saldi. Deze rente is variabel en kan op elk moment wijzigen. Wij informeren je als de rente wijzigt.

Hier vind je actuele rentepercentages

Kosten

De g-rekening kost bij de Rabobank € 7,00 per maand. Daarnaast betaal je voor de g-rekening de gebruikelijke tarieven voor het zakelijk betalingsverkeer.

Rente


Creditrente0%

Benieuwd naar de tarieven van het betalingsverkeer? Je leest het in het tarievenoverzicht:

Bekijk de tarieven zakelijk betalingsverkeer

Voorwaarden

Wil je een g-rekening openen? Lees dan vooraf de voorwaarden van het product. Deze kun je hieronder downloaden. Op de g-rekening zijn dezelfde bank- en productvoorwaarden van toepassing als op de Zakelijke Rekening.

Algemene voorwaarden Rekening Courant 2020 (PDF) Terms and Conditions Current Accounts 2020 English (PDF)

Vraag een g-rekening aan

Zelf regelen & Contact