Na een dag werken in je winkel of restaurant heb je waarschijnlijk aardig wat contant geld. Je stort het liever zo snel mogelijk op je zakelijke bankrekening. Dat kan op verschillende manieren.

Contant geld storten in een afstortautomaat

Muntgeld en biljetten stort je in een afstortautomaat van Rabobank of Geldmaat. Het bedrag staat meteen op je rekening. De Rabobank stortautomaten worden op termijn vervangen door automaten van Geldmaat. Voor beide stortautomaten geldt: 

  • Storten met je bankpas, geen extra overeenkomst nodig
  • Het bedrag staat meteen op je rekening
  • Automaten zowel buiten (24/7) als binnen (extra veilig)

Bekijk de Locatiewijzer voor de dichtstbijzijnde afstortautomaat.

Geldmaat Locatiewijzer

Contant geld storten in een sealbagautomaat

Eurobiljetten kun je ook verpakt in een sealbag storten. Je maakt de storting in de winkel klaar en meldt de storting voor via je Rabo OmniKassa Dashboard of de App. Daarna deponeer je de sealbag in de automaat.

Locatie en openingstijden sealbagautomaat

In heel Nederland zijn 400 sealbagautomaten in gebruik, waarvan 200 van Rabobank. Deze automaten zijn open van maandag t/m zaterdag van 06.00 uur tot 18.30 uur.

Wil je geld opnemen of storten? Ga dan voor de dichtstbijzijnde locatie, actuele openingstijden en verstoringen naar de Geldmaat Locatiewijzer.

Geldmaat Locatiewijzer

Lees meer over geld storten in een sealbag Lees meer over sealbags bestellen Voorwaarden Rabo Afstorten in Rabo OmniKassa 2019

Contant geld laten ophalen door een waardevervoerder

Wil je je geld niet wegbrengen? Een waardevervoerder kan je briefjes en muntgeld ophalen bij je bedrijf. Hiervoor sluit je een contract af met een waardevervoerder. Let op: dit kan enkele weken duren.

In Nederland zijn twee erkende waardentransporteurs met een landelijk netwerk:

Veelgestelde vragen

Welke sealbagautomaten van Rabobank zijn open?

In heel Nederland staan 400 sealbagautomaten, waarvan 200 van Rabobank. De meeste sealbagautomaten zijn open van maandag t/m zaterdag van 06.00 uur tot 18.30 uur. Wil je geld opnemen of storten? Bekijk de Geldmaat Locatiewijzer voor de dichtstbijzijnde locatie, actuele openingstijden en verstoringen.

Geldmaat Locatiewijzer
Waarom sluiten er Rabobank sealbagautomaten?

Criminelen richten zich steeds vaker op sealbagautomaten nu geldautomaten beter worden beveiligd. Bij deze zogeheten ‘plofkraken’ gebruiken criminelen explosieven die de veiligheid van omwonende mensen in gevaar brengen. Omdat er veel plofkraken voorkomen, heeft de overheid samen met de Nederlandse Vereniging van Banken, de grootbanken ING, ABN AMRO en Rabobank en Geldmaat besloten om honderden geldautomaten uit te zetten.

Rabobank sluit daarom een derde van de sealbagautomaten. Voor de automaten die in gebruik blijven, geldt een nachtelijke sluiting. 

Ze zijn open van maandag t/m zaterdag van 06.00 uur tot 18.30 uur en worden voor de veiligheid dagelijks leeggehaald.

Wat zijn de alternatieven voor klanten die geen sealbagautomaat in de buurt hebben?

Sealbagautomaten en stortautomaten
Voor ondernemers blijven er mogelijkheden voor het afstorten van sealbags. Daarnaast kun je ook terecht bij stortautomaten van Rabobank (in de bankhal) en bij stortautomaten van Geldmaat.

Op de Geldmaat Locatiewijzer zie je welke sealbagautomaten en stortautomaten dichtbij zijn.

Geld laten ophalen door waardevervoerder
Ondernemers die veel contant geld in omloop hebben, kunnen het geld ook op laten ophalen door een waardevervoerder. Een veilig, praktisch en betaalbaar alternatief om geld af te storten. Hiervoor moet je eerst een contract afsluiten met de waardevervoerder.  


Pinbetaling en betaalverzoeken
Ook kun je zoveel mogelijk gebruik maken van (contactloze) pinbetalingen en Rabo Betaalverzoek. Dit is snel en veilig.

Geldmaat Locatiewijzer
Kan ik als ondernemer ook afstorten bij een sealbagautomaat van ING of ABN AMRO?

Je kunt alleen bij je eigen bank sealbags afstorten. Binnenkort gaan alle sealbagautomaten (dus ook die van ING en ABN AMRO) over op Geldmaat. Deze automaten van Geldmaat zijn ook beschikbaar voor Rabobank klanten. Je hebt dan als ondernemer meer mogelijkheden om te storten bij een automaat in de buurt.

Geldmaat Locatiewijzer
Komen er in de toekomst nog meer sealbagautomaten?

Samen met Geldmaat zijn we bezig met het ombouwen van sealbagautomaten. Ook gaan alle sealbagautomaten van ING en ABN AMRO over op Geldmaat. Na deze ombouw zijn al de Geldmaat automaten ook geschikt voor klanten van Rabobank. Je hebt dan als ondernemer meer mogelijkheden om te storten bij een automaat in de buurt.

Ik heb mijn geld al gestort in een oude sealbag (ouder dan twee jaar). Wat gebeurt er nu mee?

We raden je aan om voortaan een nieuwe sealbag te gebruiken, omdat een oude kan openscheuren tijdens het transport. We tellen en verwerken het geld.

Lees meer over sealbags bestellen

Mag ik een sealbag die ouder is dan twee jaar nog gebruiken?

Helaas, die is niet meer bruikbaar. Onze sealbags hebben een houdbaarheid van twee jaar. De verloopdatum vind je op de sealbags. Na deze datum bestel je nieuwe sealbags. Je betaalt hier niets voor.

Kan ik ook buitenlands geld (anders dan de euro) bij de Rabobank storten?

Nee, dat kan niet. Je wisselt het geld om bij GWK Travelex.

Een vestiging op gwktravelex.nl vinden

Op welke tijden kan ik cash geld opnemen bij een geldautomaat?

Sommige geldautomaten voor opname van contant geld hebben aangepaste openingstijden vanwege het verhoogde risico op plofkraken. Deze geldautomaten zijn tussen 23:00 tot 07:00 uur gesloten. Alleen op bepaalde locaties, zoals in uitgaans- of winkelgebieden, zijn deze wel ’s nachts te gebruiken.

Wil je cash geld opnemen? Bekijk voor de dichtstbijzijnde locatie, actuele openingstijden en verstoringen de Geldmaat Locatiewijzer.

Geldmaat Locatiewijzer

Service en Contact