Contant geld storten

Na een dag werken in je winkel of restaurant heb je waarschijnlijk aardig wat contant geld. Je stort het liever zo snel mogelijk op je zakelijke bankrekening. Dat kan op verschillende manieren.

Contant geld storten in een afstortautomaat

Muntgeld en biljetten stort je bij een vestiging van de Rabobank. Dit doe je in een afstortautomaat. Het bedrag staat meteen op je rekening.

Vind een Rabobankvestiging bij je in de buurt

Contant geld storten in een sealbagautomaat

Stort je regelmatig geld en heb je geen tijd om dat te doen tijdens de openingstijden van de bank? Gebruik dan een sealbag voor maximaal driehonderd of zeshonderd biljetten. De sealbag lever je dag en nacht in bij een sealbagautomaat. Dus ook in het weekend, op feestdagen of na sluitingstijd van je bedrijf.

Kosten contant geld storten in een sealbagautomaat

Doe een voormelding van je storting. Zo staat het geld uiterlijk de volgende werkdag op je rekening. Voormelden doe je in de Rabo Bankieren App of via Rabo Internetbankieren (Professional).

  • Storten via sealbagautomaat met voormelden via Rabo internetbankieren (Professional) of de Rabo Bankieren App kost € 3,50.
  • Storten via sealbagautomaat zonder voormelden kost € 8.
  • Kosten per biljet via sealbagautomaat zijn € 0,04.

Lees meer over sealbags bestellen Lees meer over het voormelden van je storting

Verwerkingstijden na storting contant geld

  • Via de afstortautomaat staat het geld direct op je rekening.
  • Een voorgemelde storting met sealbags via de sealbagautomaat staat uiterlijk de volgende werkdag op je rekening.
  • Een sealbagstorting die niet is voorgemeld, staat pas op je rekening als deze op de geldtelcentrale is verwerkt. Dit kan tot acht werkdagen duren.
  • Via waardetransport staat het geld op je rekening als het op de geldtelcentrale is geteld. Dat is meestal de werkdag nadat het waardetransport de briefjes en munten bij je bedrijf heeft opgehaald.

Veelgestelde vragen

Ik heb mijn geld al gestort in een oude sealbag (ouder dan twee jaar). Wat gebeurt er nu mee?

We tellen en verwerken het geld. We raden je aan om voortaan een nieuwe sealbag te gebruiken, omdat een oude kan openscheuren tijdens het transport. Het zou zonde zijn als je geld daardoor zoekraakt.

Lees meer over sealbags bestellen

Mag ik een sealbag die ouder is dan twee jaar nog gebruiken?

Helaas, die is niet meer bruikbaar. Onze sealbags hebben een houdbaarheid van twee jaar. De verloopdatum vind je op de sealbags. Na deze datum bestel je nieuwe sealbags. Je betaalt hier niets voor.

Kan ik ook buitenlands geld (anders dan de euro) bij de Rabobank storten?

Service en Contact