Contant geld storten voor bedrijven

Als ondernemer wil je je bankzaken zo snel en veilig mogelijk regelen. Het storten van contant geld op je zakelijke rekening hoort daar ook bij. Stort je eurobiljetten in een stort- of sealbagautomaat van Geldmaat. Of maak gebruik van een waardetransporteur.

De geldautomaat van Geldmaat is geel

Hier vind je stortautomaten

Op de Locatiewijzer van Geldmaat vind je de locatie en openingstijden van de stortautomaten.

Tip: gebruik de filters 'Biljetten storten' of 'Munten storten'.

Vind een stortautomaat

Storten in een stortautomaat

Geldmaat heeft verschillende automaten voor storten van biljetten en munten. De automaten staan op verschillende locaties, buiten of binnen in winkels. De openingstijden hangen af van de winkel waarin ze staan. Het bedrag staat meteen op je rekening.

Stortautomaat Geldmaat voor biljetten

Stort onbeperkt bundels van maximaal 200 biljetten (tot de automaat vol is). Volg de aanwijzigen op het scherm van de automaat.

Stortautomaat Geldmaat voor munten

Je stort tot ongeveer 900 euromunten per keer (deeltransactie). Deeltransacties kun je herhalen tot de muntcontainer vol is. Volg de aanwijzigen op het scherm van de automaat.

Biljetten storten bij GeldmaatMunten storten bij Geldmaat

Storten in een sealbagautomaat

Om je sealbag te storten meld je dit vooraf in Rabo OmniKassa. Je leest hier hoe je in twee stappen je sealbag meldt en stort.

Stap 1. Meld je storting vooraf

Het melden van je sealbag regel je in je Rabo OmniKassa dashboard of Rabo OmniKassa app.

Stap 2. Stort je sealbag

Een beschikbare sealbagautomaat vind je op de Locatiewijzer van Geldmaat. Gebruik de filters ‘Geldmaat‘ en ‘Sealbag storten‘. Hier vind je ook de openingstijden.

Houd de sealbag met de barcode voor de barcodelezer, de automaat opent, deponeer de sealbag in de klep, de automaat sluit. Je krijgt een bewijs dat je de sealbag hebt gedeponeerd.

Goed om te weten bij het storten

De automaat opent niet met een gebruikte sealbag.Gebruik geen sealbags waarvan het nummer begint met de letters RAB of RAC.Controleer de houdbaarheidsdatum van de sealbag.
Vind een sealbagautomaat

Contant geld laten ophalen door een waardetransporteur

Laat je liever je contant geld ophalen? Dan is een waardetransporteur een veilige oplossing. Deze haalt je biljetten en muntgeld op en kan wisselgeld bezorgen. Hiervoor sluit je een contract af met een waardetransporteur. Dit kan een paar weken duren.

In Nederland zijn vier erkende waardentransporteurs met een landelijk netwerk:

BrinksRCCSRJ Safety & securityVTS Nederland
Meer over geld storten via waardetransport

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik vooraf melden voordat ik kan storten?

Voor extra veiligheid is het noodzakelijk dat er geen ‘anonieme‘ sealbags in de sealbagautomaten worden gestort. Het is belangrijk dat we vooraf weten van wie de sealbag is.

Waarom sluiten de Rabobank sealbagautomaten?

Alle sealbagautomaten van de Rabobank, ABN AMRO en ING worden vervangen door sealbagautomaten van Geldmaat. Geldmaat plaatst deze verspreid over Nederland zodat ze voor iedereen beschikbaar zijn.

Vind een geldstortautomaat in de buurt met de Locatiewijzer.

Geldmaat Locatiewijzer
Wat zijn de alternatieven voor storten in een sealbagautomaat?

Stortautomaat van Geldmaat
Je kunt je geld ook storten in een stortautomaat van Geldmaat. Hiervoor heb je geen sealbag nodig. Deze vind je op de Locatiewijzer. Gebruik de filters ‘Geldmaat’ en ‘Biljetten storten’.

Geld laten ophalen door waardevervoerder
Ondernemers die veel contant geld in omloop hebben, kunnen het geld ook laten ophalen door een waardetransporteur. Een veilig en praktisch alternatief om geld te storten. Hiervoor sluit je eerst een contract af met de waardetransporteur.

Geldmaat Locatiewijzer
Mag ik een sealbag die ouder is dan twee jaar nog gebruiken?

Helaas, die is niet meer bruikbaar. Onze sealbags hebben een houdbaarheid van twee jaar. De verloopdatum vind je op de sealbags. Na deze datum bestel je nieuwe sealbags. Je betaalt hier niets voor.

Wat zijn de kosten van storten in een sealbag- of stortautomaat?

Voor het afsluiten van Rabo Afstorten en het bijbehorende Rabo OmniKassa dashboard betaal je geen kosten. Wel betaal je kosten per storting en per biljet. Als je je storting hebt voorgemeld via het Rabo OmniKassa dashboard of via de app dan krijg je korting. Aan het bestellen van nieuwe sealbags zijn geen kosten verbonden.

Kosten van Rabo Afstorten
Wat moet ik doen als er storing is bij een Geldmaat?

Meld een storing bij Geldmaat. Dat kan telefonisch of online.

Storing of schade melden

Neem contact met ons op