Tellow: dé boekhoud-tool voor ondernemers

Bye bye boekhouden, hello Tellow

Met Tellow, de boekhoud-tool voor ondernemers doet u uw boekhouding voortaan tussendoor. Tellow laat weten wanneer uw facturen betaald zijn en verwerkt uw ingescande bonnetje automatisch. Zo bespaart u tijd en kunt u gewoon bezig zijn met uw onderneming. En wel zo handig, dankzij de boekhoud-tool heeft u overzicht in uw actuele saldo, verwachte btw en openstaande bedragen. Met Tellow komt u niet voor financiële verrassingen te staan en bent u altijd bij.

 • Koppeling met uw zakelijke rekening
 • Direct bonnetjes inscannen
 • De btw-aangifte staat klaar

De voordelen van Tellow

 • Altijd overzicht in uw actuele saldo, verwachte btw en openstaande bedragen.
 • Tellow vraagt na betaling het bonnetje in te scannen en verwerkt deze automatisch.
 • Betalingen automatisch in uw administratie dankzij de koppeling met uw zakelijke rekening van de Rabobank.
 • U maakt uw facturen tussendoor. Tellow laat weten wanneer deze betaald zijn.
 • Tellow zet elk kwartaal de btw-aangifte voor u klaar.
 • Tellow is maandelijks opzegbaar.

Zo makkelijk is Tellow

1. Scan en herken bonnen en facturen

Heeft u iets gekocht en betaald via uw zakelijke rekening van de Rabobank? Omdat de app is gekoppeld aan uw zakelijke rekening, vraagt Tellow na betaling het bonnetje in te scannen en verwerkt deze in de administratie.

2. Facturen maken en beheren

Met Tellow kunt u tussendoor eenvoudig facturen maken en versturen. Tellow laat u weten wanneer een factuur betaald is. En zo niet? Dan zet Tellow een herinneringsfactuur voor u klaar.

3. De btw–aangifte staat klaar

Inschatten hoeveel belasting u moet betalen is lastig. Tellow houdt continue bij hoeveel btw u moet betalen en zet elk kwartaal de btw-aangifte voor u klaar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

4. Weten hoeveel u echt heeft

Tellow toont uw actueel saldo, verwachte btw en openstaande bedragen in de app. Zo weet u hoe uw online administratie ervoor staat.

U kunt drie maanden Tellow gebruiken zonder abonnementskosten te betalen. Daarbij betaalt u ook geen kosten per ingescande bon of verstuurde factuur. Hierna kost Tellow € 5 per maand en 29 cent per bon of factuur.

Tellow biedt:

 • Een proefperiode: de eerste 3 maanden zonder abonnementskosten.
 • Eenvoud: één prijs waarmee u de basis-boekhouding op orde hebt.
 • Flexibiliteit: Tellow is maandelijks opzegbaar.
 • De eerste drie maanden géén abonnementskosten: daarbij betaalt u ook geen kosten per ingescande bon of verstuurde factuur.
 • Voor het gebruik van Tellow heeft u een zakelijke rekening bij de Rabobank nodig.
 • U heeft Tellow al vanaf 5 euro per maand.
 • Om gebruik te maken van Tellow moet u beschikken over een smartphone met iOS (vanaf versie 9.0) of Android (vanaf versie 5.0).
 • Geschikt voor eenmanszaken en bv’s met maximaal 1 bestuurder en maximaal 4 medewerkers.
 • Tellow valt niet onder Rabo Startersvoordeel.
 • Het contract van Tellow is maandelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Tellow 2018

Privacy Statement

Privacy Statement Tellow 2017

Voor wie is Tellow geschikt?

Tellow is geschikt voor ondernemers en zzp'ers met een eenmanszaak (geen BV of VOF). Voor Tellow heeft u een zakelijke rekening van de Rabobank nodig. De app werkt op een smartphone met iOS (vanaf versie 9.0) of Android (vanaf versie 5.0).

Waarom is Tellow ontwikkeld?

Veel ondernemers geven aan de boekhouding en btw-aangifte duur, lastig en tijdrovend te vinden. Door de financiële administratie te koppelen aan de zakelijke rekening en de boekhouding grotendeels te automatiseren, wil Tellow ondernemers gemak en overzicht bieden. Tellow maakt het versturen van facturen en het bijhouden van de btw eenvoudig en zorgt dat u altijd en overal inzicht heeft in uw financiën. Met Tellow doet u voortaan de boekhouding tussendoor.

Kan ik Tellow uitproberen?

U kunt Tellow drie maanden gebruiken zonder abonnementskosten te betalen. Zo kunt u kijken of deze manier van boekhouding doen bij u past.

Hoe zit het met de btw-aangifte?

In Tellow staat altijd een actueel btw-aangifteformulier voor u klaar. Aan het einde van het kwartaal kunt u dit formulier zelf indienen bij de Belastingdienst.

Kan ik iemand anders toegang geven tot mijn Tellow-omgeving?

U kunt iemand anders toegang geven tot uw Tellow-omgeving door diegene via Tellow uit te nodigen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw boekhouder laten meekijken.

Ik maak gebruik van het kasstelsel, is Tellow daar ook geschikt voor?

Tellow is alleen geschikt voor ondernemers die gebruik maken van het factuurstelsel.

Kan ik overstappen van boekhoudpakket?

Het is mogelijk om over te stappen van een ander boekhoudpakket naar Tellow. Dit doet u door het opvoeren van een beginbalans. De beginbalans is hetzelfde als een eindbalans van de vorige administratie. Met een beginbalans kunt u belangrijke gegevens (historie) meeverhuizen. Door het overnemen van inkoop - en verkoopfacturen, die belangrijk zijn voor de boekhouding van huidige periode, heeft u deze direct ook in Tellow staan.

Is Tellow geschikt voor alle bankrekeningen?

Tellow is alleen beschikbaar voor Rabobank-klanten met een zakelijke rekening. U ontvangt alerts op basis van transacties op uw Rabobank-rekening. Wanneer u nog geen zakelijke rekening bij Rabobank heeft, kunt u dit in één keer aanvragen.

Waar komt de naam Tellow vandaan?

Tellow, mét een ''w'' en dus niet Tello, vertelt u wat u moet doen. Tellow komt af van ''tell'' en laat u dus precies weten wat u moet doen om uw boekhouding op de juiste manier bij te houden.

Hoe kan ik Tellow opzeggen?

Wanneer u Tellow wilt opzeggen, stuurt u een mailtje naar support@tellow.nl. Vermeld hierbij dat het om een opzegging gaat, uw bedrijfsnaam en de reden van opzeggen. U ontvangt een bevestiging per e-mail.

Ondernemers over Tellow

Lees hier de persoonlijke verhalen over het gebruik van Tellow. Timmerman Roel en Health Coach Klazine zijn enthousiast. Ook organisatieadviseur Esther en fotograaf Fabian gebruiken Tellow.

Lees de klantervaringen

Contact

Rabobank