Een betaling met de Rabo BusinessCard kan op verschillende manieren en overal ter wereld. Wil je weten waar je op moet letten als je betaalt met een creditcard? Dat lees je op deze pagina.

Overal veilig betalen met de Rabo BusinessCard

Of je nu een online betaling doet of afrekent in de winkel, met de Rabo BusinessCard ben je zeker van een veilige transactie. Ook bij een reservering van een huurauto of een hotelkamer voor je zakelijke reis. Hieronder vind je een aantal zaken waar je op moet letten.

Hoe weet je dat je online betaling veilig verloopt?

Bij online betalingen wordt er gecontroleerd of je de werkelijke houder van de creditcard bent. Om dit te verzekeren kan er gebruik worden gemaakt van een extra beveiliging via Visa Secure en Mastercard ID Check. Hiermee zet je een digitale handtekening onder online aankopen die worden betaald met de creditcard. Om de online betaling te bevestigen, vraagt de Rabobank je om een kleurcode te scannen met de Rabo Scanner. Vervolgens ontvang je een signeercode waarmee je de online betaling bevestigt. Dit alles verloopt in de beveiligde omgeving van de Rabobank.

Webwinkeliers moeten aan strenge voorwaarden voldoen voordat ze een creditcard als betaalmiddel mogen aanbieden. Zo mogen je kaartgegevens enkel versleuteld worden opgeslagen en mag de driecijferige veiligheidscode op de achterzijde van de creditcard nooit bewaard worden. Je kunt dus met een gerust gevoel online aankopen doen.

Meer tips over veilig bankieren online

Hoe kun je met de creditcard betalen in de winkel?

Net zoals met je Rabo WereldPas, bevestig je een creditcard betaling in de winkel met een pincode. Alle transacties worden gemonitord op verdachte zaken. Wordt er bijvoorbeeld kort na elkaar zowel in New York als in Amsterdam een creditcard betaling gedaan, dan wordt dit gesignaleerd en kan dit leiden tot blokkering van de creditcard. In dit geval nemen we natuurlijk contact met je op.

Pincode wijzigen

Kun je op afstand een betaling met de creditcard doen?

Ja. Soms is het mogelijk om op afstand met de creditcard te betalen, bijvoorbeeld via telefoon of e-mail. Dan zal de volgende info gevraagd worden: naam kaarthouder, creditcardnummer en vervaldatum.

Hoe kunnen er bedragen van de creditcard gereserveerd worden?

Huur je een auto of boek je een hotelkamer, dan wordt vaak een bedrag van je bestedingsruimte op je creditcard gereserveerd. Dit bedrag dient als borg voor als de auto beschadigd raakt of indien je niet komt opdagen in het hotel.

Het gereserveerde bedrag wordt niet daadwerkelijk afgeschreven. Dit is veiliger én goedkoper omdat je dit bedrag niet cash hoeft voor te schieten. Houd er rekening mee dat het bedrag van de reservering je bestedingsruimte verlaagt. Een reservering op je creditcard wordt meestal na enkele dagen opgeheven of vervalt automatisch, uiterlijk na 20 dagen.

Zelf regelen & Contact