Bouw

Rabo Vastgoedbericht 2018

Wat betekenen de nieuwste trends en ontwikkelingen in het vastgoed voor u?

Lees het Vastgoedbericht

Collectieve intelligentie een must

Duurzame gebouwen zijn binnen handbereik. Sectorspecialist Leontien de Waal vertelt hoe u het verschil maakt.

Lees de blog

Blikvangers Bouwen

De Rabobank stimuleert als partner van ‘Blikvangers Bouwen’ het debat over innovatieve oplossingen die er echt toe doen.

Lees meer

Krapte woningmarkt

In 2017 stond minder 1,5% van de koopwoningen te koop. In 2013 was dit 6%. Waar is krapste woningmarkt van Nederland?

Lees het artikel

Cijfers en trends voor uw branche

Wat zijn de economische vooruitzichten voor uw branche? Waar liggen kansen? En welke ontwikkelingen zijn er op bijvoorbeeld het gebied van wet- en regelgeving? In welk deel van de bouw u ook actief bent, wij praten u bij. Ga naar uw branche en bekijk recente cijfers en trends.

Burgerlijke en utiliteitsbouw

Grond- water- en wegenbouw

Ingenieursbureaus

Installatiebedrijven

Schildersbedrijven

Trends en ontwikkelingen

Bouw

Voor het vierde jaar op rij stijgt de bouwproductie in Nederland. Door economische groei neemt de vraag naar woningen, utiliteitsgebouwen en infraproductie toe. De productietoename komt in 2017 uit rond de 5,5%. De bouwnijverheid is hiermee een van de sterkste drijvers achter de groei van de Nederlandse economie. Stevige vraag is nog steeds het fundament onder de woningbouwmarkt en ook vraag naar logistieke panden en nieuwe infrastructuur is groot. Met het groenste Regeerakkoord ooit zijn er bovendien extra kansen voor de sector om productie en omzet verder te laten groeien. De groei wordt op korte termijn wel beperkt door capaciteitsproblemen, oplopende levertijden en stijgende inkoopprijzen.

  • Het goed inspelen op capaciteitsproblemen blijft een uitdaging.
  • Op korte termijn is de druk op de flexibele schil maximaal. Het werven van jongeren en andere nieuwe medewerkers blijft een uitdaging.
  • Het Regeerakkoord biedt extra kansen om productie en omzet verder te laten groeien

Sectorspecialisten bouw

Onze sectorspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Sectorspecialisten bouw

Onze sectorspecialisten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw sector. Ze helpen u met uitgebreide kennis over bijvoorbeeld uw branche, wereldwijde trends en nieuws over de binnen- en buitenlandse economie.

Contact

Rabobank