Twee mannen in pak overleggen op balkon huis in aanbouw

Vastgoedbericht 2018

Verder op deze pagina:

  Groeien dankzij leegstand

  De vastgoedsector profiteert van de aantrekkende economie in Nederland. Toch liggen er serieuze opgaves. Er is een groeiende en acute behoefte aan (betaalbare) woningen, terwijl in de andere vastgoedmarkten een fors deel van de voorraad onbenut blijft. Daarbij komt dat de sector moet verduurzamen. De energietransitie en de overgang naar een circulaire economie stellen de bouw- en vastgoedsector voor een pittige uitdaging.

  Download the English version: Vastgoedbericht 2018 (PDF)

  Drie vliegen in één klap

  Woningschaarste, leegstand en circulariteit: volgens de Rabobank ligt er een maatschappelijke opdracht om deze drie kwesties in samenhang op te pakken. In het Vastgoedbericht 2018 belichten we vooral de opgave en kansen binnen de bestaande voorraad. Ook nieuwbouw in uitleggebieden blijft zeker nodig.

  Deelmarkten & Factsheets

  Veel trends en ontwikkelingen zijn van toepassing op de hele vastgoedsector, maar de deelmarkten hebben een eigen karakter. Zo zit de markt voor bedrijfsruimte op een roze wolk, zien we meer vraag naar kantoorruimte en is het beleggingsvolume in winkelvastgoed het afgelopen jaar verdubbeld. Maar de situatie in de huurwoningmarkt is gespannen. Het flinke tekort aan betaalbare woningen zorgt voor prijsstijgingen en beperkt aanbod voor beleggers.

  Ambities Rabobank - Het begint vandaag

  Woningschaarste, leegstand en circulariteit in samenhang oppakken vanuit de bestaande vastgoedvoorraad. Dat is voor een toekomstbestendige vastgoedmarkt van groot belang. Door nu na te denken over hoe we het slimst kunnen omspringen met de bestaande voorraad, zetten we al een enorme stap. Wel liggen er serieuze opgaves, voor zowel vastgoedondernemers als voor de Rabobank. Op welke manier pakt de Rabobank dit maatschappelijk vraagstuk op?

  Lees over onze ambities

  Vastgoedbericht 2018 afbeelding FW