Blog veehouderij

Machiel Kamerbeek

Navigeren of niet?

Machiel Kamerbeek

Afgelopen weekend was er in mijn woonplaats een autorally. In tegenstelling tot de Formule 1 rijdt de coureur hier samen met de navigator. De coureur bestuurt de auto en probeert zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Hij vertrouwt daarbij op de aanwijzingen van de navigator.

Zo vertrouw ik meestal op de aanwijzingen van het navigatiesysteem in mijn auto. Die staat standaard ingesteld op de snelste route, maar in de praktijk blijkt dat het niet altijd de snelste route betreft. Het systeem houdt geen rekening met wegwerkzaamheden, tractoren, langzame vrachtwagens en andere obstakels die je reisduur verlengen. Het is daarom soms beter om niet naar de navigatie te luisteren en een andere weg te kiezen. Dit kan een omweg zijn, maar soms ga ik liever ‘binnendoor’.

Welke route kiest u?

Ook voor u als ondernemer is het soms een afweging maken tussen het opvolgen van de instructies van de mensen die u bijstaan, of tóch te kiezen voor uw eigen route. Misschien wijst uw ‘navigator’ u op de snelste en meest gebruikelijke route, maar kiest u liever voor uw eigen route. Dat kan een omweg zijn, of een mooiere route binnendoor.

Als Rabobank proberen we daarbij vooruit te kijken naar datgene wat u de komende jaren onderweg tegen kunt komen. Dit delen we met u in onze visies en themaberichten. We gaan graag met u in gesprek over uw doelen en welke zaken daarbij op u afkomen. Belangrijk is dat u het doel voor ogen houdt en daar ook veilig aankomt. Daarvoor zijn regels waar u zich aan moet houden, anders volgt, om in ‘rallytermen’ te blijven, een diskwalificatie.  Maar: nog veel belangrijker is dat u zelf het stuur in handen houdt! Veel mensen kunnen u aanwijzingen geven, maar ú als ondernemer bepaalt de koers en het tempo.

Blog, 1 mei 2015

Contact

Rabobank