Blog zakelijke dienstverlening

Kishan Ramkisoensing

De gevolgen van de groeiende dynamiek op de arbeidsmarkt

Kishan Ramkisoensing

Veranderingen in wet- en regelgeving, prijsconcurrentie, automatisering, toetreding van zzp’ers op de markt … U als flexleverancier krijgt er in toenemende mate mee te maken. Naast deze ontwikkelingen verandert de wereld van uw opdrachtgevers in rap tempo. Zij wensen dat  het aanbod van tijdelijk personeel zo efficiënt en effectief mogelijk aansluit op hun behoeften. Hoe kunt u het beste inspelen op deze dynamische wereld?

Complexiteit neemt toe voor opdrachtgevers

Uw opdrachtgevers worden steeds wendbaarder. Bedrijven krijgen te maken met versnelde technologische ontwikkelingen (zoals automatisering en robotisering). De organisatie wordt dynamischer en complexer en vraagt om een flexibele instelling van het personeel. Ook worden organisaties steeds meer open. Op elk gewenst moment de juiste kennis en kunde bezitten, is essentieel. Dat vindt u bij mensen in vaste dienst, maar ook bij tijdelijke krachten en bij externe professionals. Opdrachtgevers  zoeken naar een goed evenwicht  tussen deze partijen. Een andere ontwikkeling is dat binnen bedrijven teams zelfstandiger werken. Er wordt steeds meer afstand genomen van de klassieke stafsturing. Teams en business units krijgen een grotere verantwoordelijkheid en opereren zelfstandiger.

Creativiteit is essentieel

Van u als flexleverancier wordt creativiteit verwacht. Op innovatieve wijze moet u bedenken hoe u in de transformerende markt vraag en aanbod optimaal op elkaar afstemt en hoe u de relatie met klanten strategischer kunt inzetten. Zo biedt samenwerking met andere dienstverleners de mogelijkheid om meer specialisme aan te bieden. Ziet u bijvoorbeeld de groeiende groep zzp’ers als samenwerkingspartners of juist als concurrenten? 

Digitalisering wordt essentieel voor u en versterkt het zoek- en matchingsproces. Bovendien kunt u personeelsinformatiesystemen in eigen beheer houden en daarmee (nieuwe) diensten aanbieden. Data-analyse wordt hierdoor mogelijk en zo blijft u relevant in de dynamische wereld. 

Lees meer over deze ontwikkelingen in de thema-update Flexproviders

Ik nodig u van harte uit om te reageren op deze blog en/of andere onderwerpen in onze netwerkgroep op LinkedIn.

Blog, 7 juli 2015

Reageer via Rabobank Dienstverlening netwerkgroep op LinkedIn

Contact

Rabobank