Detailhandel ondernemingsplan voorbeeld

Schrijf een goed business plan voor jouw winkel

Voorbeeld bedrijfsplan retail

In de detailhandel kun je veel kanten op. Maar of je nu groente, kleding, of verf gaat verkopen, je begint met een ondernemingsplan. Een voorbeeld van zo’n plan kan erg prettig zijn. Download daarom gratis ons voorbeeldplan* met tips om jouw plan te verbeteren.

Het voorbeeld van ‘My Generation – Mode voor de generatie Y’

In het voorbeeldplan wil Annemarie Bellaart een kledingwinkel starten voor vrouwen van de Y-generatie. Ze wil een echte én een webwinkel. Om te kunnen starten heeft ze externe financiering nodig.

Maak jouw eigen ondernemingsplan

Als je start in de retail dan is de kans klein dat je net als Annemarie een kledingwinkel wilt starten. Maar het kan toch fijn zijn om haar bedrijfsplan te bekijken. Je krijgt zo een beeld van welke onderdelen en thema’s aan bod moeten komen in jouw eigen plan.

Belangrijke onderwerpen van jouw business plan

Wie
Jouw persoonlijkheid kan voor een investeerder de reden zijn om wel of niet te investeren in jouw bedrijf. Begin daarom een bedrijfsplan met jezelf. Wie ben je? Wat zijn jouw persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en ambities? Als je jezelf goed kent, weet je hoe je jouw kracht kunt inzetten, maar ook waar je hulp bij moet vragen.

Wat
Wat voor winkel wil je beginnen? In dit onderdeel staan jouw concept en je plannen voor de korte en lange termijn centraal. Wat er zoal aan bod komt:

  • Jouw concept
  • Locatie
  • De benodigde inventaris
  • Beoogde klanten
  • Concurrentie
  • Jouw marketingplan

Financieel plan
Heb je een financiering voor een pand, voorraad of inventaris nodig? Dan wil je mogelijk een aanvraag plaatsen bij een investeerder of een bank. Een financieel plan is dan van groot belang. Maar ook als je geen startkapitaal nodig hebt, is het opstellen van zo’n plan een goed idee. Geef hierin antwoord op vragen als:

  • Hoe sta ik er financieel voor?
  • Welke omzet moet ik minimaal behalen?
  • Welke investeringen zijn er nodig?

* Dit ondernemingsplan is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van Peter Wolfsen, adviseur bij AcconAvm.

Meer voorbeeldplannen

Voorbeeld ondernemingsplan voor zzp

Voorbeeld ondernemingsplan voor dienstverlening

Voorbeeld ondernemingsplan voor horeca

Contact

Rabobank