Vrouw doet administratie achter laptop

Een ondernemingsplan schrijven, hoe pak je het aan?

Een succesvol bedrijf starten begint met het schrijven van een goed ondernemingsplan. Dat kun je vastleggen op een bierviltje, maar wil je het als houvast blijven gebruiken of financiering aanvragen, dan is een uitgebreidere versie slim. Zeker als je beseft dat bedrijven met een plan 30% sneller groeien. Daarom hebben we tips én gratis voorbeeld ondernemingsplannen voor je. Zo start je nog sterker.

Illustratie van een pen en een bedrukt papier

Gratis voorbeeld ondernemingsplannen

Het ondernemingsplan is één van de belangrijkste documenten voor de start van je bedrijf. Je krijgt hiermee helderheid en inzicht over wat je wilt bereiken. We begrijpen dat je wel wat inspiratie kunt gebruiken. Daarom hebben we 7 voorbeeldplannen van verschillende branches én een leeg invul template voor je. Zo start je nog sterker!

Naar de gratis voorbeeld ondernemingsplannen
Illustratie van een vrouw met een lampje boven haar hoofd

Tips voor het schrijven van een sterk bedrijfsplan

Goed dat je hebt besloten om een ondernemingsplan te schrijven. Een bedrijf starten begint tenslotte met een plan, je legt hiermee de basis voor je bedrijf. We hebben 13 onmisbare tips voor je zodat je zeker weet dat je op de goede weg bent. Dus je kan direct van start. En aarzel niet om tijdens het schrijven hulp te vragen aan mensen om je heen.

Bekijk de tips