Zeger van Twillert hangt zijn elektrische auto van de zaak aan de lader

Zo schaft deze ondernemer elektrische auto’s aan

Verduurzamen en gestaag groeien, dat zijn de doelen die ondernemer Zeger van Twillert met zijn bedrijf T-ICT voor ogen heeft. Om dat voor elkaar te krijgen, stapte hij onlangs over op elektrische bedrijfswagens. Tegelijkertijd houdt hij genoeg geld in kas om noodzakelijke investeringen te kunnen doen. Hoe pakt hij dit aan?

Zeger van Twillert least elektrische auto's

Zeger van Twillert

Bedrijf:T-ICT
Opgericht in: 2000
Aantal medewerkers: 13
Geleaste bedrijfsmiddelen: elektrische auto’s

Betrek je personeel bij je keuzes

Van Twillert schafte acht leaseauto’s aan voor zijn medewerkers, waarvan er zes elektrisch zijn. Binnenkort zijn alle leaseauto's elektrische exemplaren. “Vóór de aanschaf ging ik met het personeel in gesprek. Wíllen ze bijvoorbeeld wel een bedrijfsauto? Wij betalen de auto’s, maar het kost hen natuurlijk zelf ook wat door de bijtelling."

"En áls ze het zien zitten, hoe denken ze dan over elektrisch rijden? Je zal maar in auto’s hebben geïnvesteerd waar je personeel niet op zit te wachten. Dat wil niemand natuurlijk. Zorg dus dat je zeker weet dat je investering op prijs wordt gesteld.”

Zeger van Twillert in zijn elektrische auto van de zaak

Onderzoek de mogelijkheden

Naast de wensen van het personeel is het ook nog van belang wat voor jou als werkgever de beste keuze is. “Er zijn ontzettend veel auto’s en leaseconstructies”, legt Van Twillert uit. "Een weloverwogen besluit is daarom noodzaak."

"Ik heb eerst uitgezocht wat er allemaal mogelijk is. Zijn er interessante aanbiedingen? Wat voor auto past bij T-ICT? En zitten er addertjes onder het gras, zoals het bereik in kilometers? Zo kreeg ik precies in beeld wat er allemaal kon en dat kostte.”

Bij T-ICT is duurzaamheid de laatste jaren steeds belangrijker geworden, vertelt Van Twillert. "De keuze voor elektrische auto’s was daarom logisch. Bovendien bestaan er heel interessante regelingen, zoals de vrijstelling van bpm en motorrijtuigenbelasting, uitstel van de btw-betaling via Rabo Lease en een relatief lage bijtelling.”

“We leasen de auto’s voor vijf jaar. Dat is gunstig voor onze liquiditeitspositie.”

Denk aan de lange termijn

Cash geld is onmisbaar voor een ondernemer, vindt Van Twillert. Daar moet je zuinig op zijn. Zodat je kunt investeren als het écht nodig is. Leasen is voor hem daarom een uitkomst. “Zonder financial lease had ik twintig jaar geleden niet voldoende middelen gehad om mijn bedrijfspand te verbouwen, personeel aan te nemen én nieuw meubilair te kopen. Essentiële investeringen om te kunnen doorgroeien met het bedrijf.”

Bij de aanschaf van elektrische auto's koos hij daarom wederom voor financial lease bij Rabobank. “We leasen ze voor vijf jaar om de kosten te spreiden. Dat is gunstig voor onze liquiditeitspositie gedurende de hele leaseperiode. En door te kiezen voor financial lease, hebben we de vrijheid om voor het onderhoud en de verzekeringen samen te werken met onze eigen klanten.”

Beloon je personeel

Een ander groot voordeel van financial lease, vindt Van Twillert, is dat de elektrische auto’s helemaal van hem zijn. “Hierdoor kunnen we onze medewerkers de mogelijkheid bieden om de auto na afloop van het leasecontract over te nemen. Als ze er zuinig genoeg op zijn geweest, hebben ze dan een zo goed als nieuwe auto. Goeie deal, lijkt me."

Met die zuinigheid zit het overigens wel goed. "Een van onze leaserijders heeft met een Hyundai KONA onlangs 528 kilometer gereden op één accu, dat was een nieuw Nederlands record!”

Elektrische auto van de zaak leasen

Ook investeren in elektrische auto’s?

Met Rabo Lease schaf je eenvoudig een elektrische auto aan. En de auto is helemaal van jou.

phone

Hulp nodig?