Rabobank

Investeren in elektrisch? Dat doe je zo

Ondernemend Nederland stapt over op elektrisch. In je bedrijf ga je meer gebruik maken van elektrische bedrijfsmiddelen. Dat geldt niet alleen voor auto’s en bestelbussen, maar ook voor graafmachines, minigravers en vrachtwagens. Overstappen lijkt misschien ingewikkeld, want waar begin je? In de praktijk valt het mee. Wij helpen je met overstappen naar elektrisch met behulp van tips, artikelen en natuurlijk de financiering.

Voordelen van elektrificatie

Door over te stappen op elektrisch kan je je bedrijf verduurzamen. Elektrische bedrijfsmiddelen hebben nog meer voordelen, zoals:

    Elektrische bedrijfsmiddelen zorgen voor een lagere CO₂-uitstoot Kan bijdragen aan je ambitie om duurzaam te ondernemen Belastingvoordelen en subsidies maken de aanschaf voordeliger voor je bedrijf Met elektrische vervoersmiddelen houd je toegang tot milieuzones Er is een ruime keuze aan elektrische bedrijfsmiddelen

Duurzaam ondernemen

Als ondernemer duurzaam ondernemen? Het gebruik van elektrische bedrijfsmiddelen zorgt onder andere voor een schonere lucht en kan daarmee bijdragen aan een duurzamere wereld. Om het vervoer duurzamer te maken, zoals bij duurzame mobiliteit, kan je gebruik maken van elektrische vervoersmiddelen. Heb je als ambitie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen? Dan is de overstap naar elektrisch zeker interessant.

Belastingvoordelen en subsidies

Als ondernemer kan je makkelijk én voordelig overstappen op elektrische bedrijfsmiddelen. Er zijn een aantal belastingvoordelen waar je gebruik van kunt maken, bijvoorbeeld minder bijtelling in 2024 voor je elektrische auto. Ook kan je in aanmerking komen voor de subsidies EIA, VAMIL en MIA subsidie.

Milieuzones en bereikbaarheid

In de (grote) steden zie je steeds meer milieuzones, waar je met een brandstof auto niet meer mag komen. Met elektrische voertuigen houd je altijd toegang tot deze zones, ook voor bouwprojecten. Handig als je met je bedrijf overal bereikbaar moet zijn.

Mogelijkheden m.b.t. elektrische bedrijfsmiddelen

Er zijn verschillende elektrische bedrijfsmiddelen die je kan gebruiken in je bedrijf. Zo kan je denken aan een elektrische vrachtwagen, elektrische auto, elektrische fiets en elektrische kraan. Zowel nieuwe als gebruikte bedrijfsmiddelen.

Rabobank

Financieren: zo lease je een elektrisch bedrijfsmiddel

Benieuwd voor hoeveel je maandelijks een elektrische auto, bus of ander bedrijfsmiddel kunt leasen? Start je leaseberekening en bereken meteen je geschatte maandelijkse kosten. Bevalt het aanbod, dan kun je direct de financiering aanvragen. Goed om te weten: grootzakelijke klanten kunnen voor een aanvraag contact opnemen met hun accountmanager.

Ontdek meer over financial lease

Inspiratie: alles over het overstappen op elektrisch rijden

Stap je over naar elektrisch dan zijn er zowel financiële als praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Wat doe je bijvoorbeeld met opladen? Hoe optimaliseer je de levensduur van je accu? Wat ga je merken van zero-emissiezones? Hieronder vind je de antwoorden op deze en andere vragen.

Zo financier je elektrische bedrijfsmiddelen

Ben je benieuwd naar de kosten van financial lease voor je elektrische auto? Bereken voor welk maandbedrag jij een elektrisch bedrijfsmiddel kunt leasen of start direct je aanvraag.

Succesverhalen

Wie zijn de ondernemers die nu rijden met elektrische auto’s, bestelbussen en vrachtwagens? Deze voorlopers vertellen je welke keuzes zij hebben gemaakt en welke impact dit heeft op hun bedrijfsvoering.

Ondersteuning: we staan voor je klaar

Heb je hulp nodig bij het uitwerken van je plan, of tijdens het aanvragen van je financiering? Of heb je nog andere vragen? We staan voor je klaar.

phone

Hulp nodig?