Een coureur poseert voor zijn elektrische vrachwagen

Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET)

Ben je ondernemer in de transportsector? En overweeg je om te gaan investeren in een nieuwe elektrische vrachtwagen? Dan is de Aanschafsubsidie zero-emissie trucks (AanZET) een belangrijke subsidie om in de gaten te houden. Het doel van deze subsidie is om de aanschaf van nieuwe emissieloze vrachtauto’s te stimuleren en daarmee de uitstoot van CO2 en andere luchtverontreinigende stoffen te verminderen.

Rabobank

AanZET in het kort

    Subsidie tot maximaal € 115.200. Je moet eerst de subsidieaanvraag indienen voordat je de vrachtwagen koopt. Heb je een offerte? Dan mag deze geen onherroepelijke verplichtingen bevatten.

AanZET: Voor wie?

Voor ondernemers in de transport- en logistieke sector die een nieuwe, volledig uitstootvrije vrachtauto willen aanschaffen.

AanZET: Voor welke investeringen?

Subsidie kan worden aangevraagd voor de aanschaf van een nieuwe emissieloze vrachtauto. AanZET wordt verstrekt om het prijsverschil tussen een traditionele dieseltruck en een emissieloze truck te verkleinen. De subsidie is maximaal € 115.200.

AanZET en de Milieu-Investeringsaftrek (MIA)

Naast de subsidie is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) voor de investering. Beide regelingen kunnen naast elkaar worden toegepast. Laadinfra kan via de MIA met extra fiscaal voordeel worden aangeschaft.

AanZET: De voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden bij de AanZET subsidie zijn:

    Een AanZET aanvraag moet voor aankoop worden ingediend op basis van een offerte. De offerte mag geen onherroepelijke verplichtingen bevatten. Op het moment van de subsidieaanvraag is de nieuwe emissieloze vrachtauto nog niet op naam gesteld. Per werkdag kan er maar één aanvraag worden ingediend voor de aanschaf van een emissieloze vrachtauto. De vrachtwagen moet nieuw zijn en volledig emissieloos.

AanZET aanvragen

Wil je van de AanZET-subsidie gebruik maken? Dien in dat geval altijd eerst de subsidieaanvraag in en koop daarna pas de vrachtwagen.

De belangstelling voor deze subsidie is elk jaar groot. Check bij de RVO of je op dit moment de AanZET kunt aanvragen. Lukt dat niet? Ga dan wel door met je voorbereiding, dan kun je bij de volgende ronde meteen een subsidieaanvraag indienen.

Rabobank

Je duurzame ambities financieren

Weet je al waarin je wilt investeren? Bereken in 30 seconden een indicatie van je rente en maandbedrag voor een financiering tot €1 miljoen. Liever eerst sparren met een adviseur? Dat kan ook!

Eerst sparren