Kennismakers

Kennismakers over financieel inzicht

Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Daarom laten we twee verschillende ondernemers met elkaar kennismaken. In deze aflevering: Jeroen en Mitchell. Jeroen onderneemt lokaal, Mitchell opereert internationaal en weet tot op de minuut de omzet per land. Een gesprek over financieel inzicht en overzicht.

Jeroen en Mitchell over financieel inzicht

Kennismakers

Inzicht en overzicht

Voor veel ondernemers waarschijnlijk een no-brainer, maar een goede administratie is misschien wel het belangrijkste om financieel grip te houden op je bedrijfsvoering. Dit betekent dat je voortdurend in de gaten blijft houden hoe je bedrijf er op dat moment voorstaat. Het geeft je meer inzicht en overzicht in zaken als omzet, winst en kosten. Wanneer je klein begint, zoals Jeroen, is dat prima te doen in Excel. Maar naarmate je bedrijf groter wordt brengt een boekhoudsysteem een hoop overzicht.

Kennismakers

Jeroen

Jeroen is oprichter van De Buurman. Hij is 5 jaar geleden het bedrijf begonnen vanuit de gedachte: 'Voedsel moet anders, namelijk de korte voedselketen.' Hij is klein begonnen met lokale boeren en producten, en ziet de omzet nu heel snel groeien.

'We zijn heel klein begonnen, gewoon met de boekhouding in Excel.'

Kennismakers

Mitchell

Mitchell is eigenaar en oprichter van Photoflyer. Hij onderneemt internationaal en werkt samen met bedrijven over de hele wereld. Hij heeft één grote centrale database aan informatie, daardoor werkt hij altijd met de juiste calculaties en heeft hij realtime inzicht in de omzet.

'Het is leuk om kennis te maken met iemand uit de andere kant van het land, met een totaal andere visie.'

bekijk kennismakers

Kennismakers

Hoe meer we samenwerken, hoe beter. Daarom laten we twee verschillende ondernemers kennismaken met elkaar. Wat doen ze anders en waarin lijken ze op elkaar? De kennis van de één, helpt de ander verder. En jou misschien ook wel. Wat kan jij leren van andere ondernemers?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer