Zakelijke spoedoverboeking

Doe een spoedoverboeking vanaf je zakelijke betaalrekening en het geld staat al binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger. We leggen je uit hoe het werkt en waar je rekening mee kan houden.

Spoedoverboeking binnen Nederland of aan SEPA landen binnen Europa

Een spoedoverboeking is een betaling in euro’s waarbij de betaling gegarandeerd binnen 1,5 uur is bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. De betaling moet dan wel op werkdagen vóór 16:30 uur bij ons zijn aangeleverd. In het weekend en op feestdagen worden spoedoverboekingen niet uitgevoerd. Je opdracht wordt dan de volgende werkdag uitgevoerd.

Wanneer is een spoedbetaling nog zinvol?

Op werkdagen tussen 15:00 en 16:30 uur als een betaling binnen het SEPA-gebied op dezelfde dag bijgeschreven moet worden bij de ontvanger en je overboeking niet als Instant Payment kan worden verwerkt.

Wanneer is een spoedoverboeking niet nodig?

In de volgende situaties kun je een normale Eurobetaling doen. De betaling wordt dan sneller of net zo snel bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Dit bespaart kosten van een spoedoverboeking.

    Bij een overboeking naar een andere Rabobank-rekening. Deze overboeking wordt direct bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Bij overboekingen naar banken die de directe bijschrijving van betalingen (Instant Payments) ondersteunen. Als de bank van de ontvanger de betaling direct op de rekening kan bijschrijven, zie je de volgende melding als je de betaling aanmaakt in Rabo Business Banking: ‘Het geld staat direct op de rekening’. Op werkdagen vóór 15:00 uur wordt een betaling binnen het SEPA-gebied op dezelfde dag op de rekening van de ontvanger bijgeschreven. In Rabo Business Banking is dit te herkennen aan de melding: ‘Het geld wordt dezelfde dag op de rekening bijgeschreven’. Op werkdagen ná 16:30 uur, in het weekend en op feestdagen. Deze spoedoverboekingen worden namelijk pas de eerstvolgende werkdag bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Bij een geagendeerde of periodieke overboeking.

Zo doe je een spoedoverboeking

Je kunt op drie manieren een spoedoverboeking doen:

    Ga naar Rabo Business Banking en maak een betaling in euro's aan. Vink het vakje ‘Spoedbetaling’ aan. Geef de spoedoverboeking telefonisch door. Ga langs bij een Rabobank kantoor.

Kosten van een spoedoverboeking

Een spoedoverboeking kost:

    via Rabo Business Banking € 5 telefonisch of bij een Rabobank kantoor € 15

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?