Zakelijke spoedoverboeking binnen en buiten Europa

Doe een spoedoverboeking vanaf je zakelijke betaalrekening en het geld staat vaak al binnen anderhalf uur op de rekening van de zakenrelatie. We leggen je uit hoe het werkt en waar je rekening mee kan houden.

Direct betalen met Instant Payments

Een individuele betaling staat direct (‘instant’) op de rekening van de ontvanger als de ontvanger bankiert bij een bank die de directe verwerking van betalingen ondersteunt. Banken die dit doen zijn Rabobank, ABN AMRO, ING, KNAB, Volksbank, Triodos, Nederlandse Waterschapsbank, BNG Bank, LeasePlan Bank, Volkswagen Bank en Van Lanschot Kempen. Dit geldt voor betalingen met een maximumbedrag van € 2.000.000. Ook in het weekend en op feestdagen. We noemen dit Instant Payments. Het is dan niet nodig om een spoedoverboeking te doen.

Voor een aantal banken geldt een maximumbedrag van € 100.000 om de betaling via Instant Payments te verwerken:

bunq Deutsche Bank Nederland KBC Bank Nederland Société Générale Nederland

Instant Payments zijn niet mogelijk als de bank van de ontvanger directe verwerking van betalingen niet ondersteunt.

Wanneer is een spoedbetaling nog zinvol?

Als je betaling voldoet aan één of meer situaties die hierboven zijn genoemd, kan je een spoedbetaling overwegen. Deze betaling zal dan sneller bijgeschreven zijn dan een normale SEPA-betaling. Een spoedbetaling is alleen zinvol op werkdagen tot uiterlijk 16.30 uur. In het weekend of op feestdagen is een spoedbetaling niet mogelijk.

Spoedoverboeking aan SEPA-landen binnen Europa

Bijna alle landen binnen Europa horen bij SEPA (Single Euro Payments Area). Een spoedoverboeking van je zakelijke betaalrekening naar een bank in een SEPA-land doe je gewoon in euro’s, zelfs als het land een andere muntsoort heeft.

Het is ook mogelijk een spoedoverboeking te maken vanaf een Europese Rabo Network Bank rekening. Dit kan uitsluitend via Rabo Business Banking Pro. Let op dat de verwerkingstijden kunnen afwijken en de RNB tarieven van toepassing zijn.

Spoedoverboekingen in vreemde valuta

Een spoedoverboeking buiten het SEPA-gebied of een spoedbetaling in vreemde valuta is niet mogelijk. Deze Wereldbetalingen gaan al op de snelst mogelijke manier. Een Wereldbetaling is gemiddeld drie dagen onderweg.

Zo doe je een spoedoverboeking

Je kunt op drie manieren een spoedoverboeking doen:

Ga naar Rabo Business Banking Pro en maak een Eurobetaling aan. Vink vervolgens het vakje ‘spoed’ aan. Het is niet mogelijk om een spoedbetaling in de Rabo App te doen. Geef het telefonisch aan ons door. Kom langs bij een Rabobank bij jou in de buurt. Neem je zakelijke betaalpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee.

Kosten van een spoedoverboeking

Een spoedoverboeking kost:

Via Rabo Business Banking (Pro) € 5.
Langsgaan bij je Rabobank € 15.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer