Gebruik zakelijke creditcard in het buitenland

Ga je voor een zakenreis naar het buitenland? Je betaalt veilig met je Rabo BusinessCard, ook buiten Nederland. Je bent verzekerd voor bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening en eigen risico autohuur in het buitenland.

Creditcard wereldwijd geaccepteerd

Een creditcard is in het buitenland een vaker geaccepteerd betaalmiddel dan een betaalpas. Je kunt hem over de hele wereld gebruiken. Dus sta je op het punt een auto te huren tijdens je zakenreis? Houd dan je Rabo BusinessCard bij de hand.

Tips om slim om te gaan met je creditcard in het buitenland

  1. Als je een nieuwe zakelijke creditcard hebt en deze voor het eerst gebruikt in het buitenland, wil je natuurlijk wel dat hij werkt. Activeer je zakelijke creditcard daarom eerst in Nederland.
  2. Als je geld opneemt buiten de eurolanden, kun je kiezen tussen de lokale munt of euro’s. Kies in dat geval voor de lokale munt ('withdrawal without conversion'). Dit is goedkoper, omdat Rabobank dan de wisselkoers bepaalt in plaats van de bank waarbij je pint.
  3. Twijfel je tussen geld opnemen bij een geldautomaat of betalen met je creditcard in de winkel? Je kunt dan beter betalen met je creditcard. Hiermee bespaar je opnamekosten met de creditcard.
  4. Download de Rabo App op je telefoon. Zo heb je ook in het buitenland inzicht in je creditcarduitgaven.

Creditcard kwijt, gestolen of kapot

Ben je in het buitenland je creditcard en je betaalpas kwijtgeraakt? Of zijn ze gestolen? Bel dan Interhelp op +31 887 22 67 67. Wij blokkeren dan je creditcard en betaalpas en kunnen je mogelijk aan noodgeld helpen. Doe bij diefstal ook aangifte bij de lokale politie.

Veelgestelde vragen

In het buitenland moet je vaak je hotelovernachting betalen met je creditcard. Is dat wel veilig?

Ja, creditcardbetalingen zijn veilig doordat je altijd eerst een pincode in moet toetsen. Daarnaast zijn je aankopen die je hebt gedaan in het buitenland verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.

Als ik buiten Europa op zakenreis ben, kan ik dan beter met mijn creditcard of betaalpas het etentje afrekenen?

Je kunt beter met je betaalpas betalen. Met allebei de passen betaal je koersopslag, maar met je creditcard betaal je net iets meer koersopslag dan bij een betaalpas.

Kan ik in het buitenland beter geld opnemen met mijn betaalpas of met mijn creditcard?

Met de creditcard kost contant geld opnemen € 4,50, plus de eventuele koersopslag van 2%. De kosten voor contant geld opnemen met je betaalpas zijn lager. Je kunt dus beter contant geld opnemen met je betaalpas.

Neem contact met ons op