Skoon Energy wil schone energie altijd en overal beschikbaar maken

13 december 2022 9:00

Diesel aggregaten: op schepen, bouwplaatsen, filmsets en bij evenementen zijn ze veelvuldig te vinden. Mobiele batterijen en waterstofgeneratoren bieden een duurzaam alternatief voor deze vervuilers. Om iedereen gemakkelijk toegang te geven tot tijdelijke oplossingen voor schone energie richtten ondernemers Peter Paul van Voorst tot Voorst en Daan Geldermans in 2017 Skoon Energy op. Een online marktplaats voor de huur en verhuur van schone mobiele energiesystemen.

Schone energie voor iedereen

Schepen elektrisch laten varen met behulp van grote, verwisselbare batterijcontainers. Dat was de droom van Peter Paul van Voorst tot Voorst en Daan Geldermans. Met de oprichting van Skoon Energy BV werd deze droom werkelijkheid. Skoon’s dienstverlening werd al snel uitgebreid. De mobiele batterijen bleken namelijk een duurzaam alternatief te zijn voor diesel aggregaten op bouwplaatsen, bij grote evenementen en op filmsets. Door vraag en aanbod bij elkaar te brengen via een online verhuur marktplaats maakt Skoon schone energiesystemen altijd en overal beschikbaar, voor iedereen.

Via het platform ‘Skoon Sharing’ worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Hier huur of koop je (tijdelijke) oplossingen voor schone energie. Boek je mobiele batterij, accu, waterstofgenerator of zonnepanelen net zo makkelijk als een hotelkamer en draag bij aan een duurzamere wereld. Omdat Skoon voortdurend bezig is met het aansluiten van nieuwe partners groeit het aanbod snel. Zowel in Nederland als daarbuiten. Zo is er op steeds meer plaatsen een passende en betaalbare oplossing beschikbaar voor schone energie en draagt Skoon bij aan het faciliteren en versnellen van de energietransitie.

Uitbreiden naar het buitenland dankzij slimme software

Skoon’s uitbreiding naar het buitenland wordt voornamelijk aangedreven door het software-abonnement voor verhuurmanagement ‘Skoon Suite’. Via dit platform kunnen aanbieders van mobiele schone energie-oplossingen hun producten te huur of te koop aanbieden op Skoon Sharing. Daarnaast kan de software worden gebruikt voor assetmanagement, boekingsmanagement, monitoring op afstand van mobiele energiesystemen en financiële administratie.

Zowel Skoon Sharing als Skoon Suite zijn gebouwd om krachtige AI-tools en andere software-oplossingen te integreren. Het full stack platform haalt het maximale commerciële potentieel uit schone energiesystemen, zodat diesel aggregaten snel vervangen kunnen worden en het elektriciteitsnet kan profiteren van extra beschikbare buffercapaciteit.

Hoe Rabobank Skoon ondersteunt

Rabobank was al in een vroeg stadium betrokken bij Skoon. Startup & Scale-up Banker Fabian Groeneveld vertelt: ‘We volgen Skoon Energy al een tijdje. In 2018 wonnen zij de Rotterdamse Ketelbinkieprijs, een aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemers waar Rabobank sponsor van is. Toen waren hun ambities om de energietransitie te versnellen al duidelijk. Hoewel het idee begon in de haven met de SKOON container, hebben ze nu een online marktplaats voor schone, mobiele energiesystemen succesvol in de markt weten te zetten en maken ze duurzame mobiele energie in verschillende sectoren toegankelijker. Dit past naadloos in onze ambitie om startups die een bijdrage leveren aan de energietransitie te ondersteunen met netwerk, kennis en financiering.’

Ontdek welke financiering bij jouw onderneming past

Skoon Energy BV is een mooi voorbeeld van hoe Rabobank startups en scale-ups ondersteunt in verschillende levensfases. Heeft jouw startup of scale-up ook behoefte aan financiering? Rabobank biedt verschillende financieringsproducten en innovatiefondsen voor duurzame groei in iedere ontwikkelfase.

Ontdek welke financieringsvorm bij jou past