Vind de financiering die bij je bedrijf past

Soms heb je als ondernemer met een innovatief idee geld nodig om je bedrijf te laten groeien. Wij helpen graag met de financiering van je innovatie. Juist als er nog geen bewezen resultaten, cash flow of betalende klanten zijn. Maak kennis met onze 15 financieringsproducten en 3 innovatiefondsen die jouw start-up of scale-up in elke ontwikkelfase op een duurzame en verantwoorde manier kunnen laten groeien. Bekijk hieronder alle mogelijkheden.

Overzicht

Alle fasen Pre-startup Start-up Scale-up

Rabo Innovatielening

Ben je een ondernemer met een goed innovatief idee en zoek je een lening voor de opstart van je bv? Met een Rabo Innovatielening kun je op tijd beginnen met de uitwerking van je plannen.

geldlening tussen € 25.000 en € 150.000 eerste twee jaar aflossingsvrij voor ontwikkelingen die bijdragen aan duurzaamheid, digitalisering of vitaliteit

Bankgarantie (faciliteit)

Een bankgarantie biedt betalingszekerheid voor jou en je binnenlandse handelspartner.

Een bankgarantie zorgt voor vertrouwen bij beide partijen Zekerheid van levering of betaling Snel en eenvoudig je bankgarantie aanvragen of wijzigen

Borgstellingskrediet (BMKB)

Een borgstellingskrediet is een zakelijke lening met steun van de Nederlandse Staat voor gezonde mkb’ers die weinig zekerheden kunnen inbrengen.

vergroot de toegang tot bancair krediet extra mogelijkheden voor starters en innovatieve bedrijven wij regelen de administratieve afhandeling van de aanvraag voor jou

Borgstellingskrediet Corona (BMKB-C)

De BMKB-C is een overbruggingslening, waarbij de overheid borg staat voor 75 procent van de financiering. Deze regeling is verruimd om ondernemers te ondersteunen die geraakt worden door de gevolgen van corona.

financiering op basis van de verruimde voorwaarden van de BMKB-regeling looptijd van maximaal 4 jaar de eerste 12 maanden hoef je niet af te lossen

Factoring

Factoring is een zakelijk krediet op basis van de uitstaande facturen aan je debiteuren. Geschikt voor ondernemingen met een omzet van min. € 5.000.000 met een financieringsbehoefte vanaf € 1.000.000.

vandaag gefactureerd, morgen geld op je rekening je bepaalt zelf hoeveel financiering je gebruikt meestal een hogere financiering in vergelijking met andere financieringsproducten

Factuur Financiering

Als ondernemer weet je dat het lang kan duren voordat jouw facturen worden betaald. Maar soms heb je het geld snel nodig voor jouw dagelijkse bedrijfsvoering. Factuur Financiering is een kortlopende lening op basis van een uitstaande factuur aan een ander bedrijf.

voor facturen van € 1.000 tot € 100.000 wij schieten 100% van het factuurbedrag voor snel duidelijkheid over je aanvraag

Rabo Foundation

Rabo Foundation is een onafhankelijke stichting en financiert organisaties die werken aan vooruitgang op economisch, sociaal en ecologisch gebied. Succes draait voor hen niet alleen om financiële resultaten. Maar vooral om positieve verandering voor mens en maatschappij.

samen bouwen aan blijvende positieve verandering we treden op als financier, adviseur, kennispartner en verbinder

Rabo Frontier Ventures

Rabo Frontier Ventures (RFV) is het €150 M investeringsfonds van Rabobank dat wereldwijd investeert in innovatieve FinTech en AgTech bedrijven. RFV wil direct investeren in de vroege groeifase van disruptieve bedrijven of bedrijven die de huidige zaken van de bank beïnvloeden en indirect in leidende tech fondsen.

toegang tot klanten wereldwijd Meer dan 100 jaar kennis & ervaring in de financiële sector

Rabo Impactlening

Met de Rabo Impactlening geven wij een rentekorting aan bedrijven en organisaties die ondernemen met een duurzame of maatschappelijke impact.

Rentekorting voor duurzame koplopers en ondernemers in zorg en onderwijs Voor leningen tot € 1.000.000

Rabo Investments

Rabo Investments is de investeringstak van Rabobank. Met kapitaaloplossingen (aandelen, achtergestelde schuld & scale-up financiering) ondersteunen we onze relaties in Nederland en wereldwijd (focus op Food & Agri), waarmee we invulling geven aan de doelstellingen van Banking4NL en Banking4Food.

investeringen in risicokapitaal innovatieve Seed tot Series B bedrijven toegang tot kapitaal, kennis en een uitgebreid netwerk

Zakelijke lening

Investeer in onroerend goed, overnames of bedrijfsmiddelen met een zakelijke lening van Rabobank. Bij Rabobank heb je snel duidelijkheid over wat je kunt lenen en hoeveel je per maand betaalt. Na je online aanvraag gaan we samen in gesprek over de financiering en kun je al je vragen stellen.

snel inzicht in je rente en leenbedrag persoonlijk gesprek zichtbaar in de Rabo App

Rabo Lease

Rabo Lease is financial lease, een manier om de aanschafkosten te spreiden. Zo behoud je maximale financiële ruimte om te groeien. En het bedrijfsmiddel is gewoon van jou.

je bestelt een machine of voertuig bij de dealer van jouw keuze nieuw of gebruikt, dat maakt niet uit bij ons lease je tot 100 procent van de aanschafwaarde

Rekening courant krediet

Met een rekening courant krediet kun je rood staan op je betaalrekening binnen de afgesproken limiet. Met deze extra ruimte kun je bijvoorbeeld investeren in voorraden, inventaris of debiteuren.

extra investeringsruimte persoonlijk gesprek zichtbaar in de Rabo App

Stimuleringskapitaal

Stimuleringskapitaal is een achtergestelde zakelijke lening voor starters. De eerste twee jaar los je nog niet af. Zo creëer je een financiële buffer tijdens de opstartperiode.

eerste twee jaar aflossingsvrij tot 50% van jouw uitbreiding financieren flexibele looptijd tot zeven jaar

Zakelijke lening met innovatiekorting (EIF InnovFin)

Ben jij een innovatief bedrijf of ben je met je bedrijf van plan te investeren in innovatie? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een Rabo Lening met EIF InnovFin. Door een garantie van het European Investment Fund (EIF) kun je een aantrekkelijke korting krijgen op de rente.

voor innovatieve bedrijven voor snelle groeiers investeringen in innovatie en digitalisatie aantrekkelijke rentekorting

Money Meets Ideas

Via Money Meets Ideas verbinden we jou als informal investor aan veelbelovende ondernemers die op zoek zijn naar kapitaal en expertise. Als informal investor kun je meedoen vanaf € 1 miljoen vrij beschikbaar vermogen.

Ontmoet ambitieuze ondernemers met startende en snelgroeiende bedrijven Help ondernemers op weg met je vermogen en ervaring Wissel ideeën en ervaringen uit met andere investeerders

Crowdfunding

Bij crowdfunding roep je particuliere investeerders op om je zakelijke plannen te financieren. Soms volledig, soms in combinatie met een financiering van de bank.

haal zelf geld op via particuliere investeerders vergroot zichtbaarheid en netwerk in de regio combineer de voordelen van crowdfunding met een Rabobank lening
jeroen brouwer

Verken jouw financieringsmogelijkheden

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, leren we jou en je bedrijf graag kennen. Vul de Financieringscheck in, dan helpen we jou op weg naar de best passende financiering voor jouw bedrijf.