Zakelijke rekening voor starters

Als ondernemer ben je superdruk, dus aan je geldzaken wil je zo weinig mogelijk tijd besteden. Maar het is wel belangrijk om dit goed en direct te regelen. Ook als je net je eigen bedrijf bent gestart. De eerste stap is privé en zakelijk te scheiden door een zakelijke rekening te openen. Hierdoor krijg je beter inzicht en bespaar je tijd. Lees hier meer over de voordelen van een zakelijke rekening, de kosten en mogelijkheden van een zakelijke rekening bij Rabobank. Daarnaast ontdek je hier ook hoe eenvoudig het is om een rekening te openen. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg.

Is een zakelijke rekening verplicht?

Veel starters vragen zich af of een zakelijke rekening verplicht is. Het antwoord is: nee, een zakelijke rekening is niet verplicht voor zzp’ers. Maar bij Rabobank is het niet toegestaan om je particuliere betaalrekening ook voor je bedrijf te gebruiken. Heb je een bv of nv? Dan is een zakelijke rekening wettelijk gezien zelfs verplicht. Open daarom altijd een zakelijke betaalrekening voor je zakelijke betaalverkeer. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om een zakelijke rekening te openen. Hieronder benoemen we een aantal voordelen.

Waarom een zakelijke rekening een goed idee is

Digitaal geld overmaken

Je krijgt meer en beter overzicht

Met een zakelijke rekening houd je privé en zakelijk gescheiden. Zo zie je in 1 oogopslag hoe je bedrijf er financieel voor staat.

Illustratie van een portret van een vrouw in een hartvorm

Je maakt een professionele indruk

Met een rekening op je bedrijfsnaam toon je ambitie. En door de IBAN-Naam Check weten je klanten meteen of ze goed zitten.

Illustratie papieren vliegtuigje met munten

Je stuurt betaalverzoeken vanuit je bedrijfsnaam

Maak het je klanten én jezelf makkelijk met Rabo Betaalverzoek. Dan ontvang je sneller je geld op de juiste betaalrekening.

Wat heb je nodig om een zakelijke rekening te openen?

Een zakelijke rekening afsluiten kan vaak eenvoudig online. Maar je hebt wel een aantal dingen nodig:

Zo moet je bedrijf ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KVK). Je KVK-nummer heb je nodig bij het openen van de rekening. Ook moet je kunnen bewijzen dat je eigenaar bent van het bedrijf of de gemachtigde bent om een rekening te openen. En je moet in Nederland woonachtig zijn.

Ook is het goed om te weten dat bij het openen van een zakelijke rekening, de bank verplicht is om je bedrijf te toetsen, voordat je als klant wordt geaccepteerd. Oftewel het: ken-je-klant-principe. Bedrijven toetsen moeten alle banken doen om ervoor te zorgen dat ook jij je bankzaken op een veilige manier kunt regelen.

Check welke zakelijke rekening bij je past

Niet helemaal zeker welke rekening je moet kiezen? Beantwoord een paar vragen over je bedrijf en je weet binnen een paar minuten welke zakelijke rekening het beste bij je past.

Extra voordeel voor startende ondernemers

Net je eigen bedrijf gestart? Weet dan dat je bij ons Rabo Startersvoordeel krijgt. We nemen je mee in hoe het werkt.

Illustratie van een handtekening onder contract

De KvK-inschrijving

Je avontuur start bij de KvK-inschrijving. Vanaf dat moment kun je ook een zakelijke rekening openen. Doe je dat meteen, dan start je vanaf dag 1 ijzersterk.

Illustratie van een bankpasje met muntjes die omhoog schieten

Zakelijke rekening openen

Met een zakelijke rekening krijg je niet alleen beter inzicht in je geldzaken, je maakt ook meteen een professionele indruk bij je klanten. Ideaal!

Man surft op betaalpas

Startersvoordeel: ontdek je voordeel als starter!

Sta je korter dan 1 jaar ingeschreven bij de KVK? Dan zijn je zakelijke betaalrekening, Eurobetalingen en incasso afschrijvingen de eerste 6 maanden gratis. Bovendien profiteer je als startende ondernemer van nog meer handige voordelen.

Puzzel

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de eerste 6 maanden gratis

Heb je al een zakelijke rekening? Goed bezig! En heb je al nagedacht over een zakelijke verzekering? Een goed begin is het halve werk. Dus regel het direct dan voorkom je gedoe. Als je korter dan 1 jaar staat ingeschreven bij de KvK, krijg je van ons de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Interpolis ZekerVanJeZaak® 6 maanden gratis. Zo start je met een gerust gevoel.

Profiteer meteen van dit aanbod

Wist je dat...

je bij ons niet je privé betaalrekening mag gebruiken voor je bedrijf? Open daarom een zakelijke rekening voor je zakelijke betaalverkeer. Een ander voordeel: je zakelijke en privé administratie zijn meteen gescheiden.

Veelgestelde vragen over een zakelijke rekening

Illustratie

Maak gebruik van de overstapservice

Onze overstapservice zorgt ervoor dat je betalingsverkeer soepel doorloopt. Door bijvoorbeeld je transacties automatisch van en naar je nieuwe rekening te laten gaan.

Lees meer over de overstapservice
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer