Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Aanvullende dekking op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Speciaal voor ondernemers met een adviserende rol.

 
  • dekking wordt afgestemd op uw beroep
  • kosten van verweer meeverzekerd
  • halfjaar gratis voor starters

Premievoorstel aanvragen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvullende dekking op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten. De dekking is hierbij afgestemd op uw beroep. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak uit zuivere vermogensschade (schade die uitsluitend bestaat uit financieel verlies). Bent u architect of ingenieur? Dan kan een beroepsfout ook leiden tot zaakschade (schade aan bezittingen) of letselschade (lichamelijke of geestelijke schade).

Voorbeelden van beroepsfouten:

  • Een belastingadviseur geeft een verkeerd advies waardoor een bedrijf onnodig veel belasting moet betalen.
  • Een technisch adviesbureau maakt een berekeningsfout waardoor een gebouw instort en mensen letselschade oplopen.
  • Een organisatieadviseur is betrokken bij een reorganisatie van een onderneming. Door een inschattingsfout wordt het rapport van een extern adviesbureau verkeerd geïnterpreteerd. Het gevolg is een foutief advies aan de opdrachtgever.

Wat is het verschil tussen beroepsaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid?

  • De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor zuivere vermogensschade. Bijvoorbeeld als gevolg van een verkeerd advies, een fout in een berekening of ontwerp van een gebouw of installatie.
  • De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt alleen dekking voor aansprakelijkheid die ontstaat door zaakschade en letselschade, en voor de gevolgschade.

Starter? Profiteer een halfjaar gratis van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Begint u voor uzelf of bent u van plan voor u zelf te beginnen? Dan helpen wij u graag op weg. Want als starter krijgt u nu de beroepsaansprakelijkheidsverzekering een halfjaar gratis. Goed verzekerd en goed voor de portemonnee. Daarnaast bankiert u één jaar gratis bij de Rabobank.

Heeft u al een zakelijke rekening van de Rabobank? Vraag dan hieronder uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan. Heeft u nog geen zakelijke rekening van de Rabobank? Maak hieronder een afspraak. U wordt dan teruggebeld door een Rabobankadviseur.

Kosten beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De hoogte van uw premie is afhankelijk van:

  • de branche waarin u werkt
  • uw omzet

Starter? Profiteer een halfjaar gratis van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Voorwaarden beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Verzekeren via de Rabobank

Met Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn uw belangrijkste bedrijfsrisico’s verzekerd. U kunt zelf online in twee minuten uw premie berekenen, verzekeringen bijsluiten en opzeggen. Het enige dat u daarvoor nodig heeft is uw zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met uw Rabobankadviseur.

Meer lezen over Interpolis ZekerVanJeZaak®

Contact

Rabobank