Bedrijfsaansprakelijk­­heidsverzekering (AVB)

Per schadegeval tot € 2,5 miljoen verzekerd, maximaal € 5 miljoen per jaar In de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!Al meer dan 100.000 ondernemers ging je voor
Bereken de premie voor je bedrijf

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

MoneyView beoordeling

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Als ondernemer kun je om verschillende redenen aansprakelijk gesteld worden. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor per schadegeval verzekerd tot € 2,5 miljoen.

MoneyView heeft onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beoordeeld met 5 sterren!


Voorbeelden van wanneer je als ondernemer aansprakelijk kunt zijn:

  • Je bent bakker en je verkoopt brood met een steentje erin. Je klant bijt zijn kies kapot.
  • Het reclamebord naast je winkel waait om tegen een geparkeerde auto. De auto heeft veel blikschade.
  • Een klant glijdt uit over de net gedweilde vloer bij jou op kantoor. Hij breekt zijn arm en zijn bril is kapot.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het aantal claims wordt ieder jaar hoger. Daarom kiezen veel zzp’ers en mkb’ers voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

De hoogte van je premie (maandelijkse kosten) hangt af van verschillende factoren, zoals je jaaromzet, het aantal medewerkers en de branche waarin je werkzaam bent. Deze factoren vul je gemakkelijk in wanneer je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten. Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken je premie voor je bedrijfsaansprakelijkheid hieronder. Ben je net je bedrijf gestart? Dan krijg je de AVB een halfjaar gratis. Dit aanbod geldt ook voor de aanvullende beroeps-, bestuurders- én CAR-verzekering.

Meer weten? Bekijk de video en ontdek hoe je de AVB gemakkelijk in 4 stappen online kunt afsluiten.

Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is het verzekeringspakket van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af in Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De prijs van je premie hangt af van verschillende factoren. Je jaaromzet en het aantal medewerkers spelen een rol, maar ook je branche heeft invloed op de premie die je betaalt. Door jaarlijks te actualiseren, behoud je je garantie tegen onderverzekering. Veranderingen in je situatie kunnen van invloed zijn op de hoogte van je premie en op je dekking.

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Ben je startende ondernemer? Dan krijg je deze verzekering een halfjaar gratis. Dit aanbod geldt ook voor de aanvullende beroeps-, bestuurders- én CAR-verzekering.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch hebben veel ondernemers een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het aantal claims wordt ieder jaar hoger en als ondernemer word je niet gedekt door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kan het zo zijn dat je leverancier of opdrachtgever alleen zaken met je wilt doen als je je bedrijfsaansprakelijkheid hebt verzekerd.

Wat is het verschil tussen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
  • Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is de basis aansprakelijkheidsverzekering en dekt schade aan personen en spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten.
  • Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en dekt schade die veroorzaakt is door een beroepsfout bij adviserend werk.

Lees meer over het verschil tussen de bedrijfs- en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Voor wie is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet of exploitatie tot € 1 miljoen per jaar.

Kan ik mijn particuliere aansprakelijkheidsverzekering zakelijk gebruiken?

Nee, helaas niet. Je particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt geen schade die ontstaat tijdens je werk als ondernemer.

Een halfjaar gratis als starter, hoe zit dat?

Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart met je bedrijf? Dan is de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® het eerste halfjaar gratis. Dit aanbod geldt ook voor de aanvullende beroeps-, bestuurders- én CAR-verzekering; ook deze zijn een halfjaar gratis voor starters. Na dit halfjaar loopt je verzekering automatisch door en betaal je een maandelijkse premie. Maar je kunt de verzekering ook weer opzeggen, want alle verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn dagelijks opzegbaar.

Handig: Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht