Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een aanvullende verzekering bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Let op! Je kunt deze aanvullende verzekering alleen afsluiten als je werkzaam bent in bepaalde branches. Bekijk hieronder of jij de verzekering kunt afsluiten. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk.

Dekking wordt afgestemd op je beroep (bij adviserend werk) Kosten van verweer zijn meeverzekerd In de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!
Bereken je premie
Kan ik de beroepsaansprakelijkheidsverzekering in mijn branche afsluiten?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je afsluiten als je werkzaam ben in de volgende branches:

Accountants-administratieconsulentAdministratiekantoor
Advisering en ondersteuning op het gebied van informatietechnologieAdvisering voor management en bedrijfsvoering
AdvocatenkantoorArchitecten (geen interieurarchitecten)
ArchitectenbureauBelastingconsulent
Bemiddeling bij handel, huur of verhuur onroerend goedBoekhoudkantoor
Concerndiensten binnen eigen concernDeurwaarderskantoor
DoelvennootschappenFinanciële holding
Holding (geen financiële)Industrieel ontwerp en vormgeving
Ingenieurs en overig technisch ontwerp en adviesInterieur- en ruimtelijk ontwerp
InterieurarchitectenMarkt- en opinieonderzoekbureau
Ontwikkelen, produceren en uitgeven van softwareOntwikkelwinkel
OrganisatiebureauPersonal Holding
Praktijk van fysiotherapeut(en)Praktijken van huisartsen
Praktijken van tandartsenPublic relationsbureau
Rechtskundig adviesbureauRegisteraccountant

AVB aanvullingen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een aanvullende verzekering bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk. De dekking is hierbij afgestemd op je beroep. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak uit vermogensschade (financieel verlies). Ben je architect of ingenieur? Dan kan een beroepsfout ook leiden tot zaakschade (schade aan bezittingen) of letselschade (lichamelijke of geestelijke schade).

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Als ondernemer kun je om verschillende redenen aansprakelijk gesteld worden. Een aantal voorbeelden:

  • Een belastingadviseur geeft een verkeerd advies waardoor een bedrijf onnodig veel belasting moet betalen
  • Direct financieel verlies doordat een technisch adviesbureau een berekeningsfout maakt waardoor een gebouw instort
  • Een organisatieadviseur is betrokken bij een reorganisatie van een onderneming. Door een inschattingsfout wordt het rapport van een extern adviesbureau verkeerd geïnterpreteerd. Het gevolg is een verkeerd advies aan de opdrachtgever

Kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Hoeveel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering maandelijks kost, hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan je jaaromzet, het aantal medewerkers en de branche waarin je werkzaam bent. Wil je weten wat de exacte kosten zijn of direct een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bereken de premie voor je bedrijfsaansprakelijkheid hieronder.

Ben je net je bedrijf gestart? Dan krijg je zowel de AVB als de BAV een halfjaar gratis!

Meer weten? Bekijk de video en ontdek hoe je de BAV in 4 stappen zelf online kunt afsluiten.

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

Nog geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Ontdek de voordelen

Beroepsaansprakelijkheid voor zzp’ers

Ben je een zzp’er met een adviserende rol? Dan is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor jou wellicht geschikt. Deze aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert financiële schade die is ontstaan door adviserend werk.

Lees meer over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor zzp’ers

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De prijs van je premie hangt af van verschillende factoren. Je jaaromzet en het aantal medewerkers spelen een rol, maar ook je branche heeft invloed op de premie die je betaalt. Door jaarlijks te actualiseren, behoud je je garantie tegen onderverzekering. Veranderingen in je situatie kunnen van invloed zijn op de hoogte van je premie en op je dekking. 

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie. 

Ben je startende ondernemer? Dan krijg je deze verzekering een halfjaar gratis. Dit aanbod geldt ook voor de aanvullende bestuurders- én CAR-verzekering.

Wat is het verschil tussen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt schade die veroorzaakt is door een beroepsfout bij adviserend werk. Hierbij gaat het om financiële schade.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten.

Lees er meer over in dit artikel

Een halfjaar gratis aansprakelijkheidsverzekering als starter, hoe zit dat?

Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart met je bedrijf? Dan is de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® het eerste halfjaar gratis. Na dit halfjaar loopt je verzekering automatisch door en betaal je een maandelijkse premie. Maar je kunt de verzekering ook weer opzeggen, want alle verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn dagelijks opzegbaar.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Op de website van de AFM lees je voor welke beroepen dit het geval is. Kosten van schade door een beroepsfout kunnen hoog oplopen en dit soort fouten zijn vaak lastig te voorzien. Daarnaast wordt schade steeds sneller geclaimd en is de schuldvraag vaak complex. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn kosten van verweer meeverzekerd en kun je terugvallen op de expertise van je verzekeraar.

Moet ik lid zijn van een branchevereniging om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Lidmaatschap bij een branchevereniging is nodig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Behalve bij een verzekerd bedrag van € 500.000,- voor accountant- en administratieconsulenten, boekhoud- en administratiekantoren, belastingconsulenten, deurwaarders, rechtskundig adviseurs en fysiotherapeuten.

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Handig: je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering bij ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen binnen Rabobank Internet bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht