Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een aanvullende verzekering bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade door beroepsfouten.

Dekking wordt afgestemd op je beroep Kosten van verweer zijn meeverzekerd In de afgelopen 12 maanden gestart? Dan is het eerste halfjaar gratis!

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Nog geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Ontdek de voordelen

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) van Interpolis ZekerVanJeZaak® is een aanvullende verzekering bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk. De dekking is hierbij afgestemd op je beroep. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak uit vermogensschade (financieel verlies). Ben je architect of ingenieur? Dan kan een beroepsfout ook leiden tot zaakschade (schade aan bezittingen) of letselschade (lichamelijke of geestelijke schade).


Voorbeelden van verzekerde beroepsfouten:

Een belastingadviseur geeft een verkeerd advies waardoor een bedrijf onnodig veel belasting moet betalenDirect financieel verlies doordat een technisch adviesbureau een berekeningsfout maakt waardoor een gebouw instortEen organisatieadviseur is betrokken bij een reorganisatie van een onderneming. Door een inschattingsfout wordt het rapport van een extern adviesbureau verkeerd geïnterpreteerd. Het gevolg is een verkeerd advies aan de opdrachtgever

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Financieel verlies als gevolg van een beroepsfout Kosten voor herstel van documenten die je beheert of gebruikt Kosten van verweer als je onterecht aansprakelijk wordt gesteld

Niet verzekerd

Schade door je advies over investeringen en beleggingen Schade door software die je ontwikkelt of bouwt Schade door gebruik van intellectueel eigendom van een ander
Lees hier de polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden lees je meer over wat wel en niet verzekerd is.

Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid accountants (PDF) Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid advocaten (PDF) Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid architecten en raadgevende ingenieurs (PDF) Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid Economische- en Organisatieadviesbureaus (PDF) Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid makelaars en taxateurs (PDF) Voorwaarden Beroepsaansprakelijkheid softwareconsultants (PDF) Algemene voorwaarden Startersvoordeel (PDF)
Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Op de website van de AFM lees je voor welke beroepen dit het geval is. Kosten van schade door een beroepsfout kunnen hoog oplopen en dit soort fouten zijn vaak lastig te voorzien. Daarnaast wordt schade steeds sneller geclaimd en is de schuldvraag vaak complex. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn kosten van verweer meeverzekerd en kun je terugvallen op de expertise van je verzekeraar.

Wat is het verschil tussen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt schade die veroorzaakt is door een beroepsfout bij adviserend werk. Hierbij gaat het om financiële schade.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten.

Moet ik lid zijn van een branchevereniging om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Lidmaatschap bij een branchevereniging is nodig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Behalve bij een verzekerd bedrag van € 500.000,- voor accountant- en administratieconsulenten, boekhoud- en administratiekantoren, belastingconsulenten, deurwaarders, rechtskundig adviseurs en fysiotherapeuten.

Een halfjaar gratis als starter, hoe zit dat?

Ben je in de afgelopen 12 maanden gestart met je bedrijf? Dan is de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® het eerste halfjaar gratis. Na dit halfjaar loopt je verzekering automatisch door en betaal je een maandelijkse premie. Maar je kunt de verzekering ook weer opzeggen, want alle verzekeringen van Interpolis ZekerVanJeZaak® zijn dagelijks opzegbaar.

Meer veelgestelde vragen

Handig: Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht

Je hebt al een AOV voor 1 euro per uur

Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heel duur is. Een AOV hoeft echter niet duur te zijn. Je hebt al een AOV voor € 1 per uur.

Bekijk de rekenvoorbeelden

Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten