Als garage-, herstel- of autobedrijf is het verstandig je te verzekeren tegen schade die je veroorzaakt aan het voertuig van je klant, schade aan of door een auto met een groene plaat of schade aan de motorrijtuigen in je handelsvoorraad. Daarvoor zijn de volgende drie verzekeringen geschikt:

Voertuigverzekering Klanten van Interpolis ZekerVanJeZaak®Handelaarskentekenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®Handelsvoorraadverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®

Direct afsluiten? Neem contact op met je Rabobank
Je kunt deze verzekering afsluiten als je een zakelijke rekening hebt bij de Rabobank. Over deze verzekering geven we geen persoonlijk advies.

Nog geen zakelijke klant? Bekijk hier hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

Wat is de Voertuigverzekering Klanten?

Heb je voertuigen van klanten in reparatie of onderhoud? Dan ben je hiervoor in die periode verantwoordelijk. Wanneer er iets gebeurt met de voertuigen, denk bijvoorbeeld aan een kras of deuk die jij of je personeel veroorzaakt of een reparatiefout, kan dat grote gevolgen voor je hebben. De Voertuigverzekering Klanten van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt zulke schade.

Kenmerken van de Voertuigverzekering Klanten
Verzekerd bij schade met of aan voertuigen van klantenVerzekerde schade aan auto’s tot € 250.000,-Geen schade betekent een lagere premie

Wat is de Handelaarskentekenverzekering?

Met de Handelaarskentekenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® voor garagebedrijven ben je verzekerd voor schade aan je voertuigen met een handelaarskenteken (groene plaat). Denk aan schade die ontstaat op de openbare weg terwijl een klant een testrit maakt. Schade die bestuurder en passagiers lijden bij een ongeval is verzekerd tot € 1.000.000,- per gebeurtenis. Je kiest hier ook de waarde van het voertuig waarop de plaat gezet wordt. Vormen van verzekerde schade zijn medische kosten en smartengeld bij letsel, maar ook aan schade aan spullen (kleding en bagage) en verlies van inkomsten. Je hoeft je geen zorgen te maken over wie aansprakelijk is.

Kenmerken van de Handelaarskentekenverzekering
Inclusief schadeverzekering voor inzittendenVerzekerd voor rechtsbijstand35% bonus-maluskorting

Wat is de Handelsvoorraadverzekering?

Met de Handelsvoorraadverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® kun je je verzekeren tegen schade aan de motorrijtuigen in je handelsvoorraad. Denk hierbij aan auto’s die voor de verkoop zijn uitgestald op eigen terrein, bijvoorbeeld in de showroom of buiten. Schade kan worden veroorzaakt door onder meer brand, weersinvloeden, diefstal en vandalisme. Ook wettelijke aansprakelijkheid en aanrijdingen zijn verzekerd.

Kenmerken van de Handelsvoorraadverzekering
Schade aan bestuurder en passagiers is verzekerdCascoschade is verzekerd tot € 250.000,- per gebeurtenisRechtsbijstand meeverzekerdGeen schade? Dan betaal je een lagere premie

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

Je hebt vooraf een verzekerd bedrag gekozen als maximale waarde van je handelsvoorraad of je handelaarskenteken. Als je een keer meer voorraad hebt staan of met een duurdere auto rijdt, dan zijn die automatisch verzekerd als je jaarlijks actualiseert.

Lees hier de polisvoorwaarden voor de verzekeringen Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Ik heb geen RDB-erkenning, kan ik dan toch een handelaarskentekenverzekering afsluiten?

Nee, dat kan helaas niet.

Moet ik lid zijn van de BOVAG/FOCWA of moet ik een merkdealer of Interpolis-schadeherstelbedrijf zijn om een handelsvoorraad- of handelskentekenverzekering af te sluiten?

Nee, maar in dit geval is het alleen mogelijk om WA-dekking af te sluiten. Casco-dekking is helaas niet mogelijk.

Is het verplicht om mijn handelsvoorraad te verzekeren?

Ja, het is wettelijk verplicht om je handelsvoorraad WA te verzekeren.

In welke landen is de handelaarskentekenverzekering geldig?

In Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.