Het vinden, werven en behouden van klanten is een hele uitdaging. Maar bij ondernemen komt nog veel meer kijken. Gaat je klant wel betalen als je hem na levering een factuur hebt gestuurd? Met de kredietverzekering Omzet Garant houd je grip op dit betaalrisico en krijg je minimaal 70% van de factuurwaarde vergoed als je klant zijn facturen niet meer kan betalen, zelfs als je klant failliet is verklaard.

Dekking als je zakelijke klanten hun facturen niet meer kunnen voldoen Eenvoudig zelf online af te sluiten tegen een lage maandpremie Binnen 7 dagen je geld als blijkt dat je klant niet kan betalen

Deze verzekering kun je zelf online afsluiten. We geven hierover geen advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering, neem daarvoor contact met ons op.

Bereken je premie Log in en sluit direct af
Omzet Garant gaat door waar een incassobureau of rechtsbijstandverzekering stopt: bij faillissement van je klant. Met Omzet Garant is dat wel verzekerd en krijg je tóch je geld.

Wat is Omzet Garant?

Omzet Garant is de kredietverzekering van verzekeraar Euler Hermes, die je via Rabobank kunt afsluiten. Vanaf de start van Omzet Garant zijn alle nieuwe facturen aan je zakelijke afnemers verzekerd van betaling als je klant je niet kan betalen. Dit geldt voor je klanten in de Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en 27 andere Europese landen. Naast je zorgvuldige debiteurenbeheer zijn geen extra administratieve handelingen nodig. Met Omzet Garant hoef je je geen zorgen meer te maken. Kan je klant je factuur niet betalen, dan vergoedt Euler Hermes:

  • Direct 70% van je openstaande factuur na schademelding
  • Tot maximaal 100% van je schade, afhankelijk van het incassoresultaat van Euler Hermes
  • Er geldt een eigen risico van 100 euro per schadeclaim
Bereken je premie

Voor wie is Omzet Garant?

Omzet Garant is geschikt voor Nederlandse bedrijven, verenigingen en stichtingen met een maximale jaaromzet tot € 2,5 miljoen uit leveringen aan bedrijven (B2B). Lever je ook aan particulieren, dan tel je dat deel van je omzet dus niet mee. Heb je een hogere omzet, dan zijn er andere kredietverzekeringen die Rabobank aanbiedt. Neem hiervoor contact op met een adviseur.

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Facturen voor leveringen aan bedrijven in 32 Europese landen Onbetaalde facturen omdat je klant failliet is verklaard Alle facturen die een klant binnen 90 dagen niet betaald heeft

Niet verzekerd

Facturen waar je klant het niet mee eens is (disputen) Facturen aan klanten die al failliet zijn verklaard of al onder bewind staan op het moment van levering Facturen aan bedrijven buiten de Europese Economische Ruimte (EER) Facturen aan particulieren, overheidsinstellingen en eigen ondernemingen Fraude
Lees hier de voorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

Rabobank en Euler Hermes: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je online je verzekering aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Online Bankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Euler Hermes

meld je schade per e-mail via een schadeformulier krijg je een informatiepakket met tips om schade in de toekomst te voorkomen krijg je binnen 7 dagen na schademelding je geld

Veelgestelde vragen

Wat kost Omzet Garant?

De prijs van Omzet Garant is onder andere afhankelijk van je omzet en je bedrijfsactiviteit. Wil je weten wat de kosten voor je bedrijf zijn? Bereken hier direct je premie.

Voor wie is Omzet Garant?

Omzet Garant is voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een jaaromzet uit leveringen aan zakelijke klanten (B2B) tot € 2,5 miljoen.

Kan ik de verzekering op een eerder / later moment in laten gaan?

Wanneer je Omzet Garant afsluit kan je een ingangsdatum kiezen die maximaal 3 maanden in de toekomst ligt. De verzekering met terugwerkende kracht in laten gaan is niet mogelijk.

Welke landen vallen onder de dekking?

Omzet Garant verzekert onbetaalde facturen voor zakelijke leveringen aan klanten in België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Kan ik ook onbetaalde facturen aan particulieren of overheid verzekeren?

Nee, met Omzet Garant verzeker je alleen onbetaalde facturen aan zakelijke klanten.

Zijn mijn huidige facturen ook direct verzekerd?

Facturen die zijn gestuurd na de start van de polis vallen onder de dekking. Leveringen en facturen die zijn gestuurd voor de startdatum van de polis vallen niet onder de dekking van de verzekering.

Vallen betwiste facturen (disputen) ook onder de dekking?

Een onbetaalde factuur, vanwege een klacht of fout (dispuut/betwisting), valt buiten de dekking van Omzet Garant. Je moet klachten eerst zelf met je klant oplossen. Is de klacht opgelost, dan valt de vordering weer onder de dekking van Omzet Garant.

Zijn consignatieleveringen ook verzekerd?

Zaken die je levert met de afspraak dat je klant ze pas betaalt als je klant ze verkocht heeft, vallen niet onder de dekking van Omzet Garant.

Op welke manier meld ik mijn schade?

Schade als je klant zijn factuur niet betaalt, meld je eenvoudig via een e-mail aan schade.omzetgarant@eulerhermes.com. In deze e-mail voeg je het schadeformulier van Euler Hermes toe, inclusief de openstaande facturen en aanmaningen. Je ontvangt een handige instructie en het formulier bij de start van je verzekering.

Hoe kan ik opzeggen?

De looptijd van de polis is 1 jaar. Er is een bedenktijd van 2 weken. Dit houdt in dat je binnen 2 weken na de aanvraag de polis kan beeindigen. Na het eerste jaar is deze verzekering maandelijks opzegbaar. Log hiervoor in via Rabo Online Bankieren of in de Rabo App en beëindig je verzekering online.

Bereken je premie