Stel je voor: je krijgt te maken met een juridisch geschil, bijvoorbeeld omdat een leverancier producten levert die niet voldoen aan de afgesproken specificaties. Of je krijgt een conflict met de verhuurder van je bedrijfspand of met een medewerker over ontslag of re-integratie. Dankzij de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Interpolis is je bedrijf verzekerd van hulp bij juridische geschillen.

Je betaalt géén eigen risico De rechtsbijstandverzekering is dagelijks opzegbaar Rechtshulp en juridisch advies bij kleine en grote conflicten

Bekijk de video en ontdek hoe je de zakelijke rechtsbijstandverzekering in 4 stappen makkelijk online kunt afsluiten.

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

MoneyView beoordeling

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Met de rechtsbijstandverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® krijg je rechtshulp en juridisch advies bij zakelijke conflicten. Als ondernemer kun je namelijk onverwachts te maken krijgen met een zakelijk geschil. Een rechtsbijstandverzekering helpt je hierbij en dekt je financiële risico’s af.

MoneyView heeft onze zakelijke rechtsbijstandverzekering beoordeeld met 5 sterren!

Voorbeelden van situaties waarvoor je rechtsbijstand kunt inschakelen:

Je hebt een arbeidsconflict met een medewerker over bijvoorbeeld ontslag, een arbeidsovereenkomst, ziekte, re-integratie, materiële schade of letselschadeJe leverancier levert producten die niet voldoen aan de afgesproken specificatiesJe krijgt een geschil over de huur, verbouwing of koop van je bedrijfspandDe gemeente of overheid geeft je geen of een ontoereikende vergunning
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Kosten rechtsbijstandsverzekering

Je maandelijkse kosten voor de rechtsbijstandsverzekering, ofwel de hoogte van je premie, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het aantal medewerkers binnen je organisatie, de branche waarin je werkt en de hoogte van je omzet. Wil je weten wat de exacte kosten voor jouw bedrijf zijn? Bereken dan hier gemakkelijk je premie.

Bereken je premie

Rechtsbijstandverzekering zzp

Deze verzekering is ook geschikt voor zzp’ers. Als zzp'er heb je vaak te maken met verschillende partijen en opdrachtgevers, waarbij het altijd mogelijk is dat er een conflict ontstaat. In zo’n situatie heb je helaas niets aan je particuliere rechtsbijstandverzekering. Maar met de zakelijke rechtsbijstandverzekering kun je als zzp’er wél rekenen op juridische hulp bij conflicten die ontstaan door of tijdens je werk.

Lees meer over de rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers

Juridisch conflict melden

Heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering en wil je een juridisch conflict melden, of verwacht je rechtshulp nodig te hebben? Om onafhankelijkheid te garanderen, behandelt Stichting Achmea Rechtsbijstand je conflict. Direct een juridisch geschil melden? Kijk op www.interpolis.nl/service/zakelijk/schade-melden voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Online Bankieren of in de Rabo App en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De branche waarin je werktHet aantal medewerkers binnen je organisatieDe hoogte van je omzet of exploitatiekosten

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Is zakelijke rechtsbijstand bij een lopend conflict ook verzekerd?

Als het geschil ontstaat vóór het aanschaffen van de rechtsbijstandverzekering, of als je bij aanschaf kon vermoeden dat het geschil zou ontstaan, dan is rechtshulp niet verzekerd.

Is een zakelijke rechtsbijstandverzekering verplicht?

Nee, een zakelijke rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Jij kiest zelf of je het risico met een verzekering af wilt dekken of dat je liever zelf een juridische kenner inschakelt. Een vriend of bekende kan op zich goed zijn, mits diegene de juiste kennis heeft over jouw kwestie. Júist kennis van zaken is van doorslaggevend belang, net als een aanpak om de relatie met je klant of leverancier in stand te houden. Want op zakelijk gebied wil je misschien wél verder met elkaar.

Zijn geschillen tussen vennoten verzekerd?

Nee, een zakelijke rechtsbijstandverzekering dekt deze conflicten niet. Geschillen tussen jou en je medewerkers zijn wel verzekerd.

Kan ik deze verzekering ook gebruiken in geval van privéconflicten?

Nee, met de zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je alleen verzekerd in geval van zakelijke geschillen.