Met de rechtsbijstandverzekering van Interpolis is je bedrijf verzekerd van juridische hulp bij o.a. arbeidsconflicten.

Je betaalt géén eigen risico De rechtsbijstandverzekering is dagelijks opzegbaar Rechtshulp en juridisch advies bij kleine en grote conflicten
Benieuwd wat deze verzekering maandelijks kost?

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen.
Wil je weten hoe Interpolis met persoonsgegevens omgaat?

Bekijk het privacy statement

Wat is een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Je denkt er liever niet aan, maar het kan jou ook overkomen. Je krijgt te maken met een arbeidsconflict met een medewerker. Met de rechtsbijstandverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® krijg je rechtshulp en juridisch advies bij zakelijke conflicten.


Voorbeelden van situaties waarvoor je rechtsbijstand kunt inschakelen:

Je hebt een arbeidsconflict met een medewerker over bijvoorbeeld ontslag, een arbeidsovereenkomst, ziekte, re-integratie, materiële schade of letselschadeJe leverancier levert producten die niet voldoen aan de afgesproken specificatiesJe krijgt een geschil over de huur, verbouwing of koop van je bedrijfspandDe gemeente of overheid geeft je geen of een ontoereikende vergunning

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Conflicten over niet betaalde rekeningen en andere incassozaken Geschillen met leveranciers of afnemers, bijvoorbeeld bij te late levering Geschillen over arbeidscontracten, bijvoorbeeld bij ontslag De volledige kosten van juridisch advies van specialisten van Stichting Achmea Rechtsbijstand Proceskosten die je bij verlies aan de tegenpartij betaalt

Niet verzekerd

Geschillen over vermogensbeheer-, belasting- en subsidiekwesties Conflicten tussen (ex-)firmanten of (ex-)vennoten en conflicten in verband met industrieel of intellectueel eigendom Geschillen die te maken hebben met een schuld die je niet kan betalen Dekking bij lopende geschillen of die zijn ontstaan kort na afsluiten Conflicten buiten Nederland, België, Luxemburg en Duitsland
Lees hier de polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden lees je meer over wat wel en niet verzekerd is.

Voorwaarden zakelijke rechtsbijstandverzekering (PDF)
Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Juridisch conflict melden

Heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering en wil je een juridisch conflict melden, of verwacht je rechtshulp nodig te hebben? Om onafhankelijkheid te garanderen, behandelt Stichting Achmea Rechtsbijstand je conflict. Direct een juridisch geschil melden? Kijk op https://www.interpolis.nl/service/zakelijk/schade-melden voor meer informatie.

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Online Bankieren of in de Rabo App en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De branche waarin je werktHet aantal medewerkers binnen je organisatieDe hoogte van je omzet of exploitatiekosten

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Is een zakelijke rechtsbijstandverzekering verplicht?

Nee, een zakelijke rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Jij kiest zelf of je het risico met een verzekering af wilt dekken of dat je liever zelf een juridische kenner inschakelt. Een vriend of bekende kan op zich goed zijn, mits diegene de juiste kennis heeft over jouw kwestie. Júist kennis van zaken is van doorslaggevend belang, net als een aanpak om de relatie met je klant of leverancier in stand te houden. Want op zakelijk gebied wil je misschien wél verder met elkaar.

Zijn geschillen tussen vennoten verzekerd?

Nee, een zakelijke rechtsbijstandverzekering dekt deze conflicten niet. Geschillen tussen jou en je medewerkers zijn wel verzekerd.

Kan ik deze verzekering ook gebruiken in geval van privéconflicten?

Nee, met de zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je alleen verzekerd in geval van zakelijke geschillen.

Meer veelgestelde vragen
Bereken je premie

Handig: Je zakelijke verzekeringen en bankzaken in één overzicht

Heb je je verzekering via ons afgesloten? Dan kun je deze altijd inzien of wijzigen in Rabo Online Bankieren of in je Rabo Bankieren App.

Hier vind je eenvoudig al je bank- én verzekeringszaken in één overzicht

Je hebt al een AOV voor 1 euro per uur

Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heel duur is. Een AOV hoeft echter niet duur te zijn. Je hebt al een AOV voor € 1 per uur.

Bekijk de rekenvoorbeelden