Aanvraag binnenlandse bankgarantie

Een binnenlandse bankgarantie biedt jou én je handelspartner zekerheid van levering en betaling. Zo kun je veilig en vertrouwd zakendoen.

Illustratie clipboard en munt

Wist je dat...

We achter de schermen hard werken aan het kunnen aanvragen van verschillende soorten bankgaranties via de Rabo App (Rabo Business Banking)? Een huurgarantie kun je al aanvragen in Rabo Business Banking. Voor de andere soorten vul je voorlopig nog het opdrachtformulier in, scroll hiervoor naar onder.

Een aanvraagopdracht indienen via het opdrachtformulier

1
Download het opdrachtformulier

Download het aanvraagformulier onderaan. Let op: gebruik hiervoor het opslaan icoon; en open het bestand vervolgens vanuit de verkenner met Adobe Acrobat Reader (bestand geeft een foutmelding in internetbrowser). Zorg ervoor dat de beveiligde weergave in Adobe is uitgeschakeld.

2
Invullen

Vul dit opdrachtformulier volledig in. Het weglaten van benodigde informatie kan leiden tot vertraging in de verwerking. Bij vragen over het invullen van dit formulier, neem contact op met de Trade Service Desk: Telefonisch (088 - 727 11 63) tussen 8.30 - 17.00 uur of mail naar trade.servicedesk@rabobank.nl.

3
Printen en ondertekenen

Print het opdrachtformulier uit en laat deze rechtsgeldig ondertekenen door de wettelijk vertegenwoordiger(s).

4
Opdracht verzenden

Stuur een digitale versie van de getekende opdracht inclusief eventuele bijlagen naar binnenlandsebankgaranties@rabobank.nl.

5
Behandeling

Na ontvangst van een volledig en ondertekende opdracht nemen we de opdracht in behandeling. Indien het een standaard garantie betreft en er geen aanvullende vragen zijn, dan is de verwachting dat deze na 3 tot 5 werkdagen wordt verzonden. Bij een maatwerk garantie kan de doorlooptijd afwijken afhankelijk van de details van de aanvraag.

Rabo eTrade: online je Trade zaken afhandelen

Met Rabo eTrade regel je eenvoudig en online al je Trade zaken op een vertrouwde manier. Maak je regelmatig gebruik van internationale bankgaranties? Én wil je direct inzicht in de status van je producten?

Dan is dit digitale platform iets voor jou.

Veelgestelde vragen over bankgaranties