Ondernemer staat voor zijn landbouwmachine

Akkerbouwers en loonbedrijf: de mogelijkheden om te investeren met lease

Investeren in materieel: als akkerbouwer of loonwerker ontkom je er niet aan als je je bedrijf wilt vernieuwen of uitbreiden. Overweeg je de aanschaf van een nieuwe of gebruikte machine? Dan kan lease een uitkomst zijn voor de financiering van je plannen. Zo pak je het aan.

5 populaire investeringen

Veel loonwerkers zijn bereid te investeren. Dat blijkt uit de LoonwerkScanner 2018, een onderzoek van AgriDirect waaraan 1500 ondernemers deelnamen.

BedrijfsmiddelNieuwTweedehands
1. Tractor16,8%6,6%
2. Spuitmachine5,5%3,9%
3. Opraapmachines6,8%-
4. Grootpakpersen5,3%1,3%
5. Combines2,4%0,8%

De overeenkomst tussen de bedrijfsmiddelen uit dit lijstje? Ze komen allemaal in aanmerking voor lease. Inderdaad, ook de gebruikte objecten. Zo lang ze maar verplaatsbaar en uniek identificeerbaar zijn.

Ook deze machines kun je bij ons leasen

    Aanhangers Graafmachines Vrachtwagens Oogstmachines Kippers Plantmachines Zaaimachines Veldspuiten En nog veel meer

Heb je al een (land)bouwvoertuig aangeschaft?

Check dan goed of je voldoet aan de kenteken-, registratie- en APK-plicht en voorkom boetes.

Bekijk de video "Lease waarbij je vanaf dag 1 eigenaar bent van je bedrijfsmiddel: ontdek Rabo Lease" op https://youtu.be/TjiyTdnxzdI

Welke leasevorm past bij jouw bedrijf?

Met lease hoef je niet ineens een grote investering uit eigen zak te doen. Zo houd je financiële ruimte om te groeien. Maar welke vorm van lease kies je?

Als je het belangrijk vindt dat het bedrijfsmiddel direct op de balans van je bedrijf komt te staan, kun je het beste kiezen voor financial lease. Hierbij ben je vanaf dag 1 eigenaar van het object. Hierdoor kun je mogelijk gebruikmaken van investeringsaftrek, renteaftrek en fiscaal afschrijven.

De andere vorm van lease, operational lease, lijkt meer op huur. Je betaalt voor het gebruik. Aan het einde van de looptijd gaat het bedrijfsmiddel terug naar de leasemaatschappij. Soms heb je wel de optie om het te kopen.

Tijd voor de volgende vraag: waar ga je die lease-overeenkomst regelen? Je kunt kiezen voor de dealer waar je het bedrijfsmiddel bestelt. Toch kiezen steeds meer ondernemers voor hun huisbank, waar ze ook hun andere financiële zaken hebben ondergebracht. Dat zorgt voor overzicht.

Als je van plan bent om meerdere investeringen te doen, dan kun je gebruikmaken van een leasefaciliteit. Daarmee heb je vooraf in één keer duidelijkheid over de financiering, een scherpe rente en kun je merk- en dealeronafhankelijk investeren.

Leasen bij Rabobank

Rabobank is gespecialiseerd in financial lease. Hiermee kun je machines en voertuigen van vrijwel elk merk of type aanschaffen. Je bestelt zelf bij een leverancier van jouw keuze en je regelt de lease online bij ons. Als je liever eerst persoonlijk contact wilt met een accountmanager, staat Rabobank ook voor je klaar.

    je kiest zelf het merk en de dealer bij ons lease je tot 100% van de aanschafwaarde van een machine zodra je lease-overeenkomst is ingegaan, bekijk je de status gewoon in de Rabo App

Welk bedrijfsmiddel wil jij aanschaffen?

De financiering van een machine of voertuig regel je eenvoudig met Rabo Lease. Bereken een indicatie van je maandbedrag en rente. Kies bij leendoel ‘Bedrijfsmiddel’. Geen zorgen: je zit nog nergens aan vast.

phone

Hulp nodig?