man en vrouw kijken naar graafmachine

Lease van occasions en tweedehands machines

Wist je dat je ook de mogelijkheid hebt om een occasion te leasen? Dit zijn al gebruikte machines of voertuigen. Je kunt dus tweedehandsauto’s leasen, maar ook onder andere een heftruck, bouwkraan of graafmachine leasen. We leggen aan je uit waarom de voordelen van occasion lease interessant kunnen zijn voor je, waar je rekening mee moet houden en we geven je enkele tips.

Voordelen van tweedehands leasen

Je hebt de mogelijkheid om een nieuw voertuig of machine te leasen, of een occasion. Waarom zou je kiezen voor tweedehands lease?

    Een tweedehandsauto of machine leasen is voordeliger in maandlasten doordat de initiële investering (aankoop) lager is. De machine of auto is sneller leverbaar als je kiest voor een occasion. Zo kan je snel aan de slag of de weg op! Doordat je maandlasten lager zijn behoud je onderneming meer liquiditeit: je hebt meer geld over om andere kosten te dekken of investeringen te doen. De keuze voor occasion lease is ook duurzamer, er hoeft geen nieuwe machine of auto te worden geproduceerd.

Daarentegen moet je er rekening mee houden dat het kan gebeuren dat er gebruikssporen van de vorige eigenaar zijn, dat je mogelijk sneller hogere onderhoudskosten hebt en dat je de machine of auto niet zelf kan samenstellen zoals bij een nieuw bedrijfsmiddel.

Tweedehands (elektrische) auto’s leasen

Klinkt een tweedehandsauto leasen als een goede mogelijkheid voor je bedrijf? Mooi! Want naast de algemene voordelen van tweedehands leasen, zijn er ook voordelen specifiek voor een tweedehandsauto leasen. Zo rijd je voordelig een auto van de zaak.

    Voor volledig elektrische auto's is de bijtelling de afgelopen jaren gestegen. Kies je voor een tweedehands leaseuato dan heb je door de 60 maanden regel waarschijnlijk een lagere bijtelling dan wanneer je een nieuwe auto aanschaft. Met een tweedehandsauto heb je vaak een kortere leasecontracttijd omdat je aankoopbedrag lager is.

Tip: doe een batterijcheck voor een elektrische auto door een gespecialiseerd bedrijf. Ralf Heijmans, Asset Sector Specialist bij Rabobank: “Zo’n check geeft je de exacte status van de accu.” Controleer ook hoeveel garantie er nog op de accu zit. Meestal is dat 8 jaar of tot een bepaalde kilometerstand.

Lees verder over een zakelijke occasion

Leasen van gebruikte machines

Op zoek naar een betere machine voor je werkzaamheden, maar wil je een kleinere investering doen? Ook machines kun je tweedehands leasen. Zo kun je op korte termijn aan de slag, en houd je financiële ruimte over voor andere kosten of investeringen.

Wat is de maximale leeftijd of gebruiksduur van een gebruikte machine?

Dat verschilt per bedrijfsmiddel en per situatie. Bij de beoordeling vanuit Rabobank kijken we naar bouwjaar, aantal draaiuren of kilometerstand en naar de manier waarop je het bedrijfsmiddel gaat gebruiken. Het bedrijfsmiddel mag in elk geval niet ouder zijn dan de technische levensduur zoals wij die hanteren. Bij de veelgestelde vragen leggen we verder aan je uit hoe dit zit.

Gebruikte bedrijfsmiddelen leasen in vier stappen

1
Bedrijfsmiddel kiezen

Je zoekt zelf de gebruikte machine of tweedehands auto of bedrijfswagen uit. Vraag bij de verkoper naar het bouwjaar en het aantal draaiuren of de kilometerstand.

2
Lease aanvragen

Wil je weten of je bij ons kunt leasen? Start dan je aanvraag en voer de gegevens van het bedrijfsmiddel in. Geef bij ‘Conditie’ aan dat het om een gebruikt bedrijfsmiddel gaat. Vaak ontvang je meteen een indicatief aanbod van ons.

3
Akkoord? Dien je aanvraag in

Laat je persoonlijke gegevens achter. Je ontvangt je indicatieve aanbod direct per e-mail. Geen zorgen, je zit nog nergens aan vast. Een accountmanager neemt binnen een werkdag contact met je op om je aanvraag samen door te nemen.

4
Contract tekenen

Lever alle gegevens en de factuur van het bedrijfsmiddel uiterlijk drie werkdagen voor levering bij ons aan. Dan maken wij de overeenkomst op en regelen we de overboeking van het leasebedrag.

Veelgestelde vragen over occasion lease

phone

Hulp nodig?