Vrachtwagen leasen

De lease van een nieuwe of gebruikte vrachtwagen regel je bij ons eenvoudig. Met Rabo Lease spreid je de aanschafkosten. En de truck is gewoon van jou. Bereken je maandbedrag of start direct je aanvraag.

  je bestelt de vrachtwagen van jouw keuze bij je eigen dealerbij ons lease je tot 100 procent van de aanschafwaardeje kunt de btw tijdelijk meefinancieren

Waarom een vrachtwagen leasen?

Ben je een ondernemer in de transport- en logistieke sector? Dan begrijpen we dat een vrachtauto essentieel is voor je bedrijf. We leggen de mogelijkheden aan je uit zodat je snel en eenvoudig de weg op kunt met een nieuwe of gebruikte vrachtwagen. Wist je trouwens dat je bij ons niet alleen vrachtwagens kunt leasen, maar ook andere bedrijfsmiddelen zoals trailers en productiemachines?

Vrachtwagen leasen met Rabo Lease

  Jij bent eigenaar
  De vrachtwagen is van jou. Hij staat op de balans van je bedrijf, waardoor je mogelijk gebruik kunt maken van fiscale voordelen.
  Vast maandbedrag
  Je betaalt maandelijks rente en aflossing. Je kunt eigen geld inbrengen als je het maandbedrag wilt verlagen, maar dat hoeft niet.
  De vrachtwagen is het onderpand
  Daarom hoef je meestal geen eigen geld of zekerheden in te brengen.
  Keuzevrijheid
  Je bepaalt zelf waar je de vrachtwagen aanschaft en waar je verzekeringen en onderhoud regelt.

Leaseopties voor verschillende situaties

Nieuwe vs. tweedehands vrachtwagen leasen

Nieuwe vrachtwagen leasen
Een gloednieuwe vrachtauto leasen kan aantrekkelijk zijn. Je krijgt de nieuwste technologie, betrouwbaarheid en een voertuig dat nog niet eerder is gebruikt. Bovendien kun je vaak rekenen op garanties en servicepakketten van de fabrikant. Houd er echter rekening mee dat nieuwe vrachtwagens doorgaans duurder zijn in aanschaf.

Tweedehands vrachtwagen leasen
Een gebruikte vrachtwagen leasen kan financieel voordeliger zijn. De initiële kosten zijn lager en je profiteert mogelijk van een lagere afschrijving. Bovendien zijn er al gebruikerservaringen beschikbaar, wat je inzicht geeft in de betrouwbaarheid en prestaties van het voertuig. Let wel op de onderhoudsgeschiedenis en eventuele slijtage.

Vrachtwagen lease voor starters

Als startende ondernemer wil je wellicht niet direct grote investeringen doen. Vrachtwagen lease kan een uitkomst bieden. Voordelen voor starters zijn onder andere:

  Je bedrijfsmiddel is onderpand: Hierdoor hoef je vaak geen andere zekerheden te bieden. Dit is voor starters extra voordelig, omdat je in de beginfase van je bedrijf vaak nog weinig zekerheden hebt.

  Geen grote aanbetaling: Je kan vaak een vrachtwagen leasen zonder aanbetaling. Zo behoud je financiële ruimte voor andere bedrijfsbehoeften.

  Kwaliteit: Met financial lease kun je kiezen voor kwalitatief goede vrachtwagens, zonder in een keer al het geld in een keer neer te leggen.

Oplegger, trekker of vrachtwagen met opbouw nodig?

Dan kan je een oplegger, truck, opbouw of vrachtwagen trekker leasen met Rabo Lease. Wist je trouwens dat je ook veel andere bedrijfsmiddelen bij ons kunt leasen?

Kosten berekenen van vrachtwagen leasen

Je maandelijkse leaseprijs is afhankelijk van het aankoopbedrag, de looptijd van je contract, de hoogte van je aanbetaling, de rente en eventueel het slottermijn. De rente wordt aan het begin van je contract vastgesteld voor de hele looptijd.

Btw en bpm meefinancieren

Het btw-bedrag kun je in de eerste zes maanden van de leaseperiode voorfinancieren. Je betaalt de btw na die zes maanden in één keer terug. Zo hoef je dit bedrag niet eerst zelf in te leggen voordat je het terugkrijgt van de Belastingdienst.

Ook de bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen) kun je meefinancieren. Je betaalt de bpm gespreid terug over de volledige looptijd van de lease.

Een vrachtwagen leasen zonder aanbetaling?

Het is bijna altijd mogelijk om een vrachtwagen te leasen zonder aanbetaling. Het voordeel hiervan is dat je je liquide middelen beschikbaar hebt voor andere zaken zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van je voorraad, personeel betalen of je geld in je onderneming houden.

Vrachtauto merken en types

Bij Rabo Lease bieden we een scala aan bekende merken en types vrachtwagens. Of je nu een DAF, MAN, Volvo of een ander merk wilt, je kunt zelf voor je leverancier kiezen.

Veelgestelde vragen