Heb je een vereniging, stichting of particuliere BV zonder winstoogmerk? Met Rabo DoelReserveren kun je vrij opneembaar sparen.

Spaartegoed vrij opneembaar Variabele rente tot 0,01% (rentewijzigingen voorbehouden)


Deze spaarrekening kun je niet meer openen.

Een spaarrekening voor je vereniging, stichting of particuliere BV

Rabo DoelReserveren is een zakelijke spaarrekening voor verenigingen, stichtingen en particuliere (pensioen) BV's die geen winstoogmerk hebben en geen onderneming uitoefenen. Je spaart tegen een variabele rente. Je kunt zo vaak en wanneer je wilt een bedrag inleggen of opnemen. Voor deze spaarrekening geldt geen minimum inleg.

Met deze spaarrekening spaar je online. Je kunt alleen online jouw rekeninginformatie bekijken en overboekingen uitvoeren.

Je kunt gebruikmaken van Rabo DoelReserveren als je een zakelijke betaalrekening hebt bij de Rabobank met Rabo Internetbankieren. Rabo DoelReserveren kan dan direct online geopend worden door een wettelijk vertegenwoordiger van jouw organisatie. Heb je nog geen zakelijke betaalrekening bij de Rabobank? Dan kun je deze tegelijk met de spaarrekening aanvragen.

Rentetarieven

Wij berekenen de rente op basis van drie saldoschijven. Is je spaartegoed bijvoorbeeld € 120.000, dan geldt over het deel van je saldo boven de € 100.000 het rentepercentage dat hoort bij de tweede saldoschijf. Is jouw spaartegoed groter dan € 250.000 dan geldt over het saldodeel boven de € 250.000 het rentepercentage dat hoort bij de derde saldoschijf.

Wij berekenen de rente ieder jaar tot en met 31 december. De boeking van de rente vindt elk jaar in januari plaats. Moet je ons rente betalen? Dan boeken wij dit van de spaarrekening af.

Bekijk de actuele rentepercentages per saldoschijf

Aandachtspunten

  • Rabo DoelReserveren kan alleen worden geopend door verenigingen, stichtingen en particuliere (pensioen) BV's die geen winstoogmerk hebben en geen onderneming uitoefenen.
  • Deze rekening kan niet worden geopend door professionele geldmarktpartijen. Wie dat zijn kun je vinden op de site van DNB, in het ‘Besluit prudentiële regels van de Wet op het financieel toezicht’.
    Ga naar DNB.nl
  • Je mag bij ons slechts één rekening Rabo DoelReserveren hebben. Per entiteit of organisatie mag je maar 1 variabele spaarrekening per rekeningsoort openen.

Productdetails

Lees hieronder meer over de kosten en voorwaarden.

Kosten

Om een zakelijke spaarrekening te kunnen openen heb je een zakelijke betaalrekening bij de Rabobank nodig. Daaraan zijn kosten verbonden. Voor de spaarrekening zelf betaal je niets.

Pensioen BV

Reserveer je vermogen in een pensioen BV? Of bouw je in eigen beheer vermogen op ten behoeve van je oudedagsvoorziening en heb je dit gestald op Rabo DoelReserveren? Dan kan een opname fiscale consequenties voor je hebben. Raadpleeg in dat geval altijd je belastingadviseur.

Voorwaarden

Rabo DoelReserveren kan alleen worden geopend voor verenigingen, stichtingen en particuliere (pensioen) BV’s die geen winstoogmerk hebben en geen onderneming uitoefenen.

Het is verstandig jezelf goed te informeren voordat je een spaarrekening opent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bekijk de productkenmerken en de algemene voorwaarden die voor Rabo DoelReserveren gelden.

Productkenmerken en voorwaarden Rabo DoelReserveren (PDF)

Zelf regelen & Contact