Podcast

Waterbesparing in de voedingsmiddelenindustrie

22 augustus 2025 15:23 RaboResearch

Drinkwaterbesparing Waterkwaliteit en -kwantiteit krijgen steeds meer aandacht in Nederland, mede dankzij de dringende signalen van drinkwaterbedrijven. Dit heeft geleid tot het Nationaal Plan van Aanpak Drinkwaterbesparing, een strategie wat als doel heeft om de drinkwatervoorziening in Nederland klaar te maken voor de toekomst. Er wordt onder andere gestreefd om in 2035 het drinkwatergebruik van de zakelijke gebruikers met 20% te reduceren ten opzichte van referentieperiode 2016-2019 en om het huishoudelijk drinkwater gebruik te reduceren naar gemiddeld 100 liter per dag per hoofd van de bevolking. In deze podcast gaan we in gesprek over de kansen en mogelijkheden om het waterverbruik in de voedingsmiddelenindustrie te beperken. Onze gasten zijn: Dennis Taanman, Procesmanager bij Geurts Conservenfabriek in Dodewaard Peter Geerdink, onderzoeker Procestechnologie bij Wageningen University & Research Lambert van Horen, Researcher bij RaboResearch en host van deze aflevering. Samen verkennen we inspirerende voorbeelden, innovatieve oplossingen en praktische stappen richting een duurzamer watergebruik in de sector.

Disclaimer

De informatie en meningen in dit document zijn indicatief en alleen bedoeld voor discussiedoeleinden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de in dit document beschreven transacties en/of commerciƫle ideeƫn. Dit document is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als aanbod, uitnodiging of aanbeveling. Lees verder