Update

Je dagproductie meer dan verdubbelen? Ontdek het geheim

14 februari 2020 18:00

Van Vuuren in Grou produceert binnendeuren voor de utiliteitsbouw. De afgelopen tijd is de vraag naar het aantal verschillende deuren enorm gestegen wat uitdagingen gaf. Want hoe kun je voorzien in deze enorm wisselende klantbehoefte, zonder in te leveren op kwaliteit? Dankzij een nieuwe productielijn wist Van Vuuren hun dagproductie meer dan te verdubbelen. Hun geheim tot succes? Je personeel meenemen in de plannen. Lees hieronder hun verhaal.

Collega's in gesprek op de trap

“We zagen kansen in de markt en liepen tegen de grenzen van onze capaciteit aan.”

Productie stijgt van 450 naar 1000 deuren per dag

Met behulp van Rabo Lease bouwt Van Vuuren momenteel een nieuwe productielijn met veel hogere capaciteit. Directeur Dennis Gijsman noemt het zelf een ‘next level investering’. “Doordat er iedere 25 seconden een deur wordt geproduceerd, stijgt onze productie van 450 naar 1000 deuren per dag. En daalt de doorlooptijd van 20 naar 2 dagen. En om alle deuren in verschillende maten en functies snel te kunnen leveren, is doorlooptijd het sleutelwoord.”

Een nieuw productieproces vraagt om een andere denkwijze

Deze nieuwe productielijn past in de filosofie van een lean productieproces waarbij de klant maximaal ontzorgt wordt. “We realiseerden ons dat dit ook vraagt om een andere manier van denken door onze medewerkers. Daarom hebben we veel tijd gestoken in het delen van onze visie en het betrekken van onze collega’s. Voor hen gaat er veel veranderen: er zijn minder mensen nodig voor de productie zodat er een verschuiving plaatsvindt van productie naar montage. En ja: dat kan je niet zomaar doen zonder je mensen erbij te betrekken.”

Of Dennis zijn winnende tip wil delen? Jazeker! “Zorg dat je op een lijn zit met de externe leverancier van je productielijn. Dat voorkomt verrassingen in de toekomst!”

Meer weten over manarm produceren en robotisering?
Ontdek 7 tips voor succes.