Onze coöperatieve bijdrage

De coöperatieve Rabobank is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven en investeert een deel van de winst in de samenleving. Samen met onze klanten, leden en partners bundelen we de krachten om tot uitvoerbare ideeën te komen die jou, je bedrijf, je vereniging, je buurt, Nederland en de wereld een beetje sterker en toekomstbestendiger maken. Vanuit de overtuiging dat economisch en maatschappelijk belang hand in hand kunnen gaan als we goed samenwerken. Omdat we als coöperatie geen aandeelhouders hebben, geven wij jaarlijks een deel van onze winst aan onze samenleving. Dat doen we onder meer via het Rabobank Stimuleringsfonds. Hiermee geven we projecten en initiatieven in Amersfoort, Baarn, Eemnes, Hoevelaken, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden en Soest een steuntje in de rug. Als lid beslis je mee en bepaal je welk initiatief financiële steun ontvangt. Met sponsoring en donaties versterkt Rabobank Amersfoort Eemland de lokale samenleving.

Rabo ClubSupport

Rabobank Amersfoort Eemland draagt de lokale samenleving van haar werkgebied een warm hart toe. Dit doen wij onder andere door het organiseren van Rabo ClubSupport. Veel verenigingen en stichtingen kunnen een extra steun in de rug goed gebruiken. Rabo ClubSupport is een mooie kans voor verenigingen en stichtingen om jaarlijks de kas te spekken. Tijdens de campagne mogen leden van Rabobank Amersfoort Eemland hun stem uitbrengen op de verenging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. De stemmen van de leden zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting krijgt.

Rabo Verenigingsondersteuning

Het verenigingsleven is belangrijk voor onze maatschappij. Daarom draagt Rabobank Amersfoort Eemland lokale verenigingen al jarenlang een warm hart toe en hebben we met veel partijen een duurzaam partnership opgebouwd. Maar we doen meer. We werken samen met NOC*NSF om verenigingen en stichtingen nadrukkelijker en structureel te ondersteunen op bestuurlijk, financieel en maatschappelijk vlak, maar ook op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. We willen dat stichtingen en verenigingen zelfredzamer, professioneler en gezonder worden. Hierdoor willen we met stichtingen en verenigingen intensiever samenwerken (inhoudelijke begeleiding) zodat we echt het verschil kunnen maken.

Rabo Stimuleringsfonds

Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee dat gericht is op het verbeteren van de maatschappelijke, sociale, culturele en economische omgeving in onze regio? En zoek je naar kennis, netwerk en/of financiële middelen om dit idee te realiseren. Dan biedt het Rabo Stimuleringsfonds wellicht een uitkomst.

Rabo Ontwikkelbijdrage Energiecoöperaties

Nadat een energiecoöperatie is gestart is de volgende stap om het project verder te ontwikkelen. Een fase waarin geld nodig is maar waar nog onvoldoende zekerheid is om te kunnen financieren. Om in deze belangrijke fase te ondersteunen is de Rabo Ontwikkelbijdrage Energiecoöperaties aan te vragen.

Bekijk hier de animatie van het Rabo Stimuleringsfonds