Sponsoring en donaties

Samen bereik je meer dan alleen. Met sponsoring en donaties versterkt de Rabobank de lokale samenleving. Ieder jaar geven we een deel van onze winst terug aan de samenleving.  Het gaat om bijdragen in kennis, netwerk en/of geld aan collectieve thema’s zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving. Dit doen wij op vijf manieren.

Het Coöperatief Fonds

Een mooi project, maar niet de middelen?  Het Coöperatief Fonds geeft verenigingen en stichtingen een steuntje in de rug. Iedereen kan projecten aandragen voor een bijdrage uit het Coöperatief Fonds. Op basis van een aantal criteria en/of speerpunten toetst een commissie, bestaande uit leden van de Rabobank of initiatieven wel of niet in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds.

Uiterlijke aanvraagdatum

De beoordelingscommissie beslist welke aanvragen een bijdrage ontvangen. Deze commissie bestaat uit leden van onze bank. Houd bij het aanvragen rekening met de uiterlijke aanvraagdatum. Uw aanvraag moet namelijk op tijd binnen zijn bij de beoordelingscommissie om meegenomen te worden.

Marktteams

Wij willen daar zijn waar onze klanten zijn. De 4 grote kernen (Abcoude- Baambrugge, Weesp-Muiden- Muiderberg, Nigtevecht, Amstelveen en Ouder-Amstel)  in ons werkgebied hebben daarom een marktteam. De leden van de marktteams weten wat er speelt in de omgeving en bewegen zich binnen verschillende netwerken. Ieder team met bankmedewerkers en ledenraadsleden verdelen naar eigen inzicht een deel van het Coöperatief Fonds. Zo kunnen we samen sneller acteren bij goede initiatieven in het gebied.

Clubkas Campagne

Op vele plekken in Nederland is deze campagne al langere tijd bekend; voor ons is dit nieuw. We nemen u hier alvast mee in de opzet.
Bij de Rabobank Clubkas Campagne brengen leden van onze bank stemmen uit op hun favoriete stichting of vereniging. Hoe meer stemmen de deelnemers krijgen, hoe groter de bijdrage is die ze ontvangen. Met de bijdrage kunnen verenigingen/stichtingen activiteiten realiseren die de leefbaarheid in ons gebied ten goede komen.

Sponsoring

Het Nederlandse verenigingsleven vormt het hart van het sponsorbeleid van de Rabobank. Rabobank ondersteunt sport en cultuur in de breedste zin van het woord. Niet incidenteel, maar langdurig. Als lokale sponsor is de Rabobank nauw verbonden met een groot aantal verenigingen, stichtingen en clubs. Wij benaderen verenigingen proactief en daarom nemen wij op dit moment geen losse sponsorverzoeken in behandeling. 

Verenigingsondersteuning

Rabobank Amstel en Vecht focust op het opbouwen van partnerships tussen onze bank en de plaatselijke verenigingen en stichtingen op het gebied van sport en cultuur. Wij ondersteunen verenigingen en stichtingen met ambitie. Niet vanaf de zijlijn, maar samen met hen en in co-creatie. Omdat zij van ongekend belang zijn voor de toekomst. Ze versterken de samenleving en zorgen voor sociale samenhang.
Rabobank ondersteunt met kennis en mankracht om verenigingen en stichtingen echt sterker te maken aan de hand van vijf thema's: bestuur, financiën, duurzaam ondernemen, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dit doen wij samen met koepels uit de sport- en cultuursector, NOC*NSF, Kunstbende en Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) voor een periode van twee jaar.

Rabobank Foundation

Rabobank Foundation is het maatschappelijk fonds van Rabobank. Wij investeren al ruim 40 jaar in de zelfredzaamheid van mensen. In eigen land en ver daarbuiten.

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven