Zo zet Rabobank zich in voor duurzaam wonen

31 oktober 2023 16:00

Samen de manier waarop we leven en werken verduurzamen. Dat is waar onze missie ‘Growing a better world together’ voor staat. Daarom zetten we ons in voor vijf belangrijke thema’s. Eén daarvan is duurzaam wonen. Benieuwd hoe wij hierin het verschil proberen te maken? Bekijk de video.

Een betere woontoekomst betekent verduurzamen. Als coöperatieve bank willen we actief bijdragen aan een duurzame woningmarkt. Een uitdaging, want zeven miljoen woningen moeten worden verduurzaamd. Daarnaast zijn er voor 2030 één miljoen nieuwe woningen nodig en zijn ouderen genoodzaakt langer zelfstandig te wonen. Tot 2040 komen er in Midden Nederland naar verwachtring 100.000 ouderenhuishoudens bij. Dit zorgt voor grote opgaven in het woon- en zorgdomein. In 2040 zijn er in Midden Nederland 58.000 nieuwe geschikte woningen voor ouderen nodig. Kortom: er is werk aan de winkel.

Grootste hypotheekverstrekker

Met zeven miljard euro in de portefeuille zijn we de grootste hypotheekverstrekker in Midden-Nederland. Dat is een grote verantwoordelijkheid, maar ook een enorme kans om klanten te helpen. Eén van de manieren waarop we dit doen, is met onze zonnepanelenactie voor maatschappelijke panden. Hiermee helpen we eigenaren van maatschappelijke gebouwen in heel Nederland bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Zo dragen we bij aan de versnelling van de energietransitie.

36 panden met zonnepanelen

Bouwgein en particuliere woningen willen we het woningtekort duurzaam terugdringen. Alles om de klimaatdoelen van Parijs te halen.

Heb je een bedrijf en wil je investeren in zonnepanelen?