Zo bevordert Rabobank een financieel gezond leven

6 november 2023 11:32

Samen de manier waarop we leven en werken verduurzamen. Dat is waar onze missie ‘Growing a better world together’ voor staat. Daarom zetten we ons in voor vijf belangrijke thema’s. Eén daarvan is financieel gezond leven. Benieuwd hoe wij hierin het verschil proberen te maken? Bekijk de video.

Financieel bewustzijn op school

Op scholen en aan de balie in onze kantoren worden deze gezonde geldgesprekken gevoerd. Zo hebben we in Midden-Nederland dit jaar al meer dan 1500 kinderen, jongeren en studenten gesproken over dit belangrijke onderwerp. Maar er is meer! Rabobank-medewerkers geven met Bank voor de Klas op basisscholen een gastles over omgaan met geld. Het doel? Kinderen financieel bewuster maken.

Energiezuiniger huizen

Natuurlijk ligt onze focus niet alleen op kinderen en jongeren. Samen met gemeente Utrecht en de politie hebben we een cybercrime-event georganiseerd. Dit was een geslaagde kick-off van het cyberpreventienetwerk van de gemeente. Ook hebben we bijgedragen aan het opzetten van de FIXbrigade in Amersfoort. Deze club vrijwilligers helpt mensen met een laag inkomen hun woning gratis energiezuiniger te maken. Een mooi initiatief!

Op zoek naar tips en tools voor een financieel gezonder leven? Lees hier hoe wij je kunnen helpen.