De adviseurs van de Energiecoöperatiedesk

Vraagbaak voor energiecoöperaties

Wil je een energiecoöperatie opzetten in Friesland? Of ben je al een aantal jaren bezig en wil je vervolgstappen maken? Dan heb je misschien wel vragen. Stel ze aan de Energiecoöperatiedesk van Rabobank: één loket voor alle vragen waarmee we de komst van nieuwe zonne- en windparken versnellen.

Energietransitie

Groepen (buurt)bewoners slaan steeds vaker de handen ineen en gaan actief aan de slag gaan met duurzame, lokale energie. Dat is goed nieuws, want energiecoöperaties vormen een belangrijke schakel in het verduurzamen van Nederland. Als bankier van de energietransitie ondersteunen wij deze initiatieven. Dat doen we niet alleen door de inzet van financieringsmogelijkheden, maar juist ook door het delen van kennis en netwerk. Bovendien sluiten we hiermee aan bij het klimaatakkoord; hierin is afgesproken dat bij opwekking van duurzame energie op land (zonneparken en windmolens) burgers voor minstens de helft moeten kunnen profiteren van het project.

Onze diensten

De adviseurs van de Energiecoöperatiedesk bieden de volgende diensten:

    hulp bij het openen van een rekening inzicht in financierings- en verzekeringsmogelijkheden delen van kennis en inzichten ontsluiting van het Rabobank netwerk organisatie informatie- en inspiratiesessies laagdrempelige kennissessies het leggen van verbindingen

Ontwikkelbijdrage

Voor startende coöperaties en coöperaties in de ontwikkelfase bieden de Friese Rabobanken:

    een bijdrage voor de oprichting van de coöperatie; een ontwikkelbijdrage ter ondersteuning van het (door)ontwikkelen van de energieplannen.

Bijdrage aanvragen? Stuur een mail naar de Energiecoöperatiedesk. Wij sturen je graag een aanvraagformulier.

Contactgegevens

Schakel snel en direct met één van de adviseurs van de Energiecoöperatiedesk: Dictus Benedictus, Marcel Hofstra, Erik Lamsma of Aron Saltsidis.