Rabobank lanceert CPO-desk

23 april 2024 11:34

De woningmarkt domineert op dit moment de krantenkoppen. Ook in onze regio.

P35

Van de krapte op de woningmarkt, tot de positie van starters, de betaalbaarheid en de roep om duurzame woningen. En daar komt de stikstof- en watercrisis nog bij. Om die problemen (deels) op te lossen, is de hulp van de samenleving nodig, stelt Birgit Plantema, Directeur coöperatieve Rabobank. ‘We zetten daarom in op Samen Zelfbouwen (CPO).’ CPO kent vele voordelen, legt Birgit uit. ‘Door samen (zelf) te bouwen, hebben bewoners meer invloed op hun woning en hun toekomstige woonomgeving. Daarnaast kunnen ze zo goedkoper hun droomhuis realiseren en bouwen ze vroegtijdig een band op met hun buurtgenoten.’

CPO-projecten versnellen

Als een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland ziet Rabobank het aantal CPO-projecten toenemen. ‘Een goede ontwikkeling, wat ons betreft. Het is echter wel zo dat het projecten van de lange adem zijn. Om deze ontwikkeling te versnellen, roepen we daarom een CPO-desk in het leven. Bij deze desk, die bemand wordt door onze gespecialiseerde collega’s Jolanda Simmers en Diederik Schouten kunnen mensen terecht met al hun vragen over Samen Zelfbouwen.’ Door hun expertise op het gebied van financiën en regelgeving, maar ook door de inzet van hun netwerk, kunnen de adviseurs het zelfbouwproces veel makkelijker maken.

Wat we nog meer doen

Maar er is meer. We zijn partner van CrowdBuilding: hét platform van Samen Zelfbouwen in Nederland. Je komt er in contact met mensen die jouw woondroom delen en vind er locaties waar deze gedeelde dromen werkelijkheid kunnen worden.

Meer weten?

Financieel adviseurs Jolanda Simmers en Diederik Schouten vertellen je er graag meer over. Neem contact met ze op.

Op onze website vind je nog meer informatie en tips over CPO!