Zonnepanelen op dak van voetbalvereniging Bennekom

12 oktober 2023 16:33

Als coöperatieve bank geven we jaarlijks een deel van onze winst terug aan de samenleving. Zo dragen we bij aan duurzame ontwikkelingen in de regio. Dat doen we met Rabo ClubSupport en het Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds. Met onze bijdragen hebben we de afgelopen maanden geweldige projecten een boost gegeven, kansrijke initiatieven van de grond getild én bestaande projecten een duwtje in de rug gegeven. Op deze manier geven we concreet invulling aan onze missie “Growing a better world together” in Vallei en Rijn.

Bijdrage vanuit Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds

Voetbalvereniging Bennekom ontvangt een mooie bijdrage vanuit het Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds. Alle aanvragen vanuit het fonds worden beoordeeld door onze commissie, bestaande uit leden van onze eigen ledenraad. Zij bekijken of een aanvraag voldoet aan de voorwaarden en toetsen de maatschappelijk impact. De bijdrage die wij vervolgens toezeggen is bedoeld om het initiatief verder te helpen.

Eén van de projecten die onlangs een bijdrage uit het Coöperatief Stimuleringsfonds ontving is Voetbalvereniging Bennekom. Voorzitter Jan Burggraaf en bestuurslid Evert-Jan Tromp, verantwoordelijk voor sponsoring, ontvingen uit handen van ledenraadslid Bert Breunissen een cheque van € 10.000,-. Een mooi bedrag voor de aanschaf van zonnepanelen.

‘Voorzitter Jan legt uit: “In het kader van energietransitie willen we met zonnepanelen op het dak van onze sportaccommodatie meer zelfvoorzienend worden. Hiermee spelen wij in op de verdere maatschappelijke eisen aan verduurzaming. De club wil daarnaast het sporten voor haar leden, maar ook toekomstige leden, betaalbaar houden. Met het verder besparen op energie of alternatieve energiebronnen kunnen we dit hopelijk realiseren. Met de lagere energiekosten willen we daarnaast de accommodatie verder verduurzamen door te investeren in oplossingen voor energieopslag en gasverbruik voor het douchen.

Kan jouw initiatief of project ook iets extra’s gebruiken?

Heeft jouw vereniging of stichting een goed idee dat gericht is op het verbeteren van de maatschappelijke, sociale, culturele en economische omgeving in Vallei en Rijn? En zoek je naar kennis, netwerk en/of financiële middelen om dit idee te realiseren. Dan biedt het Rabobank Coöperatief Stimuleringsfonds wellicht een uitkomst. In november vindt de laatste beoordelingsronde plaats. De deadline voor het indienen van aanvragen is 19 oktober.

Bekijk onze site voor meer informatie en de voorwaarden: Onze coöperatieve bijdrage - Vallei en Rijn - Rabobank