Klop aan bij dé vraagbaak voor energiecoöperaties

19 december 2022 20:08

Wil je een vliegende start maken met de oprichting van een energiecoöperatie? Of ben je al goed op weg maar heb je vragen? Dan ben je meer dan welkom bij de Energiecoöperatiedesk van Rabobank Midden-Nederland. Profiteer zo van onze kennis, ervaring én netwerk.

“Van je eerste collectieve zonnedak tot een groot zonnepark – we denken graag met je mee’”

Alleen in Midden-Nederland zijn er al rond de tachtig energiecoöperaties. Als bankier van de energietransitie is Rabobank blij met die ontwikkeling. Want energiecoöperaties zijn een belangrijke schakel in het verduurzamen van Nederland. Om deze initiatiefnemers te steunen, lanceert Rabobank Midden-Nederland de Energiecoöperatiedesk. Eén loket voor al je prangende vragen.

Onderdeel van het klimaatakkoord

Met de Energiecoöperatiedesk dragen we bij aan het versnellen van de energietransitie en sluiten we aan bij het klimaatakkoord. Hierin is afgesproken dat bij opwekking van duurzame energie op het land (zonneparken en windmolens) burgers voor minstens de helft moeten profiteren van het project.

Dit heeft de Energiecoöperatiedesk jou te bieden

Antwoorden op al je vragen
Hoe open ik een rekening? Hoe regel ik een financiering? Hoe zorg ik dat meer mensen zich aansluiten bij mijn coöperatie? Al dit soort vragen kun je stellen bij één loket. Onze gespecialiseerde adviseurs denken graag mee in elke fase van een energiecoöperatie – van starters tot doorgewinterde coöperaties.

Hulp bij financiering
Geld is vaak een struikelblok bij de oprichting van een energiecoöperatie. En ook in latere fases kun je aanlopen tegen ingewikkelde geldkwesties. Daarom hebben wij speciaal voor duurzame projecten de Rabo Ontwikkelbijdrage Energiecoöperaties, het Realisatiefonds en een team Project Finance. Misschien zit hierbij de ideale financieringsoplossing voor jouw coöperatie.

Delen van een groot netwerk
Dankzij ons netwerk hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wij koppelen je aan energiecoöperaties die in dezelfde fase zitten of al een paar stappen verder zijn. Zo kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. En als je op zoek bent naar lokale energieprojecten, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. In Midden-Nederland hebben we veel connecties.

Kennis en inspiratie
Samen met Energie van Utrecht organiseren wij Energiecafés en Masterclasses. Het Energiecafé is een laagdrempelige, informatieve bijeenkomst waarin we kennis delen. Tijdens de Masterclasses duiken we dieper in de materie. Liever vanuit huis je kennis bijspijkeren? Kijk dan eens op deprojectcentrale.nl, een platform voor coöperatieve energieprojecten.

Meer weten over de Energiecoöperatiedesk?
Mail naar energiecooperatiedesk.mn@rabobank.nl om met de Energiecoöperatiedesk in contact te komen. Onze adviseurs, Gert-Jan Dijkstra, Jan-Pieter Zonneveld, Michel Laterveer en Demian Krouwel, helpen jou graag verder.